יחסים: מה המחיר?
שני
הפרש גדול
⌄
רציתי את דעתך לגבי קשר שיש בו הפרש של 30 שנה הבדל בין הגבר לאישה.האם זה יכול לעבוד?מבחינת השאיפות שלנו בחיים אנחנו דומים דווקא(שנינו לא רוצים להביא ילדים למשל)וגם בהרבה תחומים די דומים-תחביבים וכו'..והשיחה ביננו תמיד קולחת.פשוט נקשרנו בגלל גורלות דומים ודפוסי חשיבה וראיית עולם דומה.הוא מפנק,עדין,איכפתי,אוהב ועוזר.והאמת שהרבה זמן לא הרגשתי טוב ככה .אציין שיצאתי מעט עם בני גילי אבל היתי במערכת יחסים רצינית וארוכה עם מישהו בין גילי כמובן ..ואני רואה את היתרונות בשהילי היום דווקא בלהיות עם מבוגר.(מעדיפה לא להכנס לזה לגמרי מעל דפי האינטרנט..)אבל...זה פשוט מרגיש לי סופר מוזר!הוא מתפקד והכול אבל אני לא יכולה שלא לחשוב שהוא אוטו-טו נכנס לגיל הזהב.וכמה מוזר אנחנו בטח די נראים יחד ומה יגידו עליי וכו'.. וכו'..מצד שני ,אין שום הבטחות בחיים לכאן או לכאן ,אז אולי אני צריכה לזרום עם הלב וההרגשה??
ד"ר אורן חסון
לראות את זה כתוב
⌄
שני יקרה,
לא כתבת את גילך, ואני מתייחס למכתבך כאילו שאת לא קטינה, אלא בשנות העשרים ומעלה שלך.אם הוא טוב לך, ואם טוב לך איתו, עשי את מה שאת רוצה. וכן, יש לזה מחיר: אחד המחירים הוא חברתי. האופן שבו החברה תסתכל עלייך, החברים שתבחרו להיות איתם, המקומות שבהם תבחרו לבלות בהם, ואולי גם יחס המשפחה.המחיר האחר, הוא מחיר ההמשכיות: מן הסתם, זו לא תהיה אהבה "לכל החיים". לא שלך, בכל אופן. את צודקת - הוא ייכנס לגיל הזהב, ובעצם לכל גיל ולכל שלב שלושים שנים לפנייך. אם תרצי לעשות בגיל ארבעים טיולים רגליים במקומות שונים, ייתכן שתעשי זאת לבדך, בלית ברירה. מתישהו, תהיי יותר לבדך, ופחות איתו, ומתישהו תהפכי להיות יותר מטפלת מבת זוג. אבל אני מניח שיש עוד זמן עד אז, ושזה יגיע בהדרגה, ועד אז תוכלי אולי להיות מאושרת איתו יותר מאשר עם בן זוג אחר. רק שזה לא יהיה "לכל החיים" עבורך. אם את מוכנה לזמניות הזו, ועם ההווה חשוב לך יותר, עשי את מה שטוב לך עכשיו.לא כתבתי כאן שום דבר שאת לא יודעת. אני חושב שאת רק רוצה לראות את זה כתוב, כדי להחליט.
שני
תשובה
⌄
אז זהו,שלא רציתי רק לראות את זה כתוב כדי להחליט.אלא באמת לשמוע מהנסיון שלך כמטפל האם זוגיות כזו יכולה לעבוד וזה לא "מוזר מידי".וכן,אני מעל גיל 20 כמובן.והקטע הוא שאני דווקא בחורה שחושבת תמיד על העתיד ולא על ההווה.אבל כנראה בגלל רצף אירועים שעברתי בשנים האחרונות ובגלל שמכול מיני סיבות(מעדיפה שוב לא לרשום את אותם כאן),אני באיזהשהוא מקום מעדיפה דווקא אולי להיות עם גבר מבוגר.מה גם שלא תכננתי את זה,זה יצא ככה.אם היו אומרים לי בעבר או לפני חצי שנה אפילו שאני ייצא עם מישהו מעל 10 שנים לגילי-לא היתי מאמינה.הענין הוא שאני כן מפחדת מהשוני שיש בנו.בכול אופן ,הוא נולד בתקופה אחרת,הרבה לפני וכמה שהוא "קול" וצעיר בנפש ,לפעמים אני קולטת דברים שמזכירים לי את גילו.ויש גם את הענין הפיזי.אני מרגישה שיש ביננו משיכה אבל אני מודה שמפריע לי מעט המראה שלו ובעיקר-אני חושששת מרגעי האינטמיות(שלא הגיעו עדין).מהבחינה של-מה לעשות ואיך להתנהג בתחום הזה מול גבר מבוגר שמן הסתם שונה מגבר צעיר בקטע הזה.לא?סליחה על האורך ומאחלת חג שמח!