התמודדות עם חשש מפגיעה

תאריך פנייה: 10.12.2023 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
נועה
כיצד קמים מזה
10.12.2023 • 09:51

בוקר טוב,
עברנו משבר של חודשיים. הודעות אך ריחוק מפגיעה של שנינו. דברים שנאגרו עד שהתפוצץ ולקחנו ספייס לסדר את המחשבות.
נפגשנו התחבקנו היתה אהבה ורגש אך שנינו קמנו היום עם פחדים....
פחדים לחזור
פחדים להיפגע
אתמול הבנו כמה אנו אוהבים
אך ההרגשה של הכאב בבוקר, בחילה, דאגת הלב, כאילו לחזור אחורה לזיכרון לא טוב בלב והחודשיים עשו את שלהם....
כיצד מתמודדים?
להיפרד אפשר אך איך עוזרים ללב לא לפחד ולהרגיש שרוצים ללא פחד וכאב בטן
) בני 35

ד"ר אורן חסון
החשש מפגיעה
11.12.2023 • 10:19

נועה יקרה,
לא קל להפסיק לפחד, ולא קל כאשר חוששים להיפגע. צריך אומץ לומר לעצמך: כן, אני עלולה להיפגע, אבל עושה את זה בכל זאת, כי אם זה יצליח זה שווה את זה, ואחת הדרכים להיות אמיץ היא להחליט או ללמוד להתמודד עם זה עוד בטרם נוצרה פגיעה גדולה. אולי דרך התמודדות עם פגיעות קטנות שאולי תהיינה בדרך, ולהבין שעם זה אפשר להתמודד.עניתי בזמן האחרון בהרחבה על מספר שאלות דומות. אני מציע לך לקרוא אותן. ראי ממש מתחת את תשובותי למילי (שאולי זו את, לפני כחודש – 5 שאלות מתחת), ליובל (4 שאלות מתחת), וללי (2 שאלות מתחת לשאלה זו).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נועה
החשש מפגיעה
11.12.2023 • 20:17

מסכימה ,תודה על המענה.
דבר נוסף שהתווסף בחודשיים האלה התחיל לעבוד ממש קשה בשתי עבודות מהבוקר עד 23:00. אני מרגישה שאי אפשר להתקדם ולהיפגש על מנת להתמודד ולנסות כי הוא עובד בכל יום. כשהכרנו לא היה ככה זה התחיל לפניי המלחמה.
אז מרגישה שגם אין הזדמנות להיפגש להתקרב לנסות להרגיש ולהבין וגם מרגישה לבד נורא ורוצה לצאת ולבלות לחיותתתתת

מרגישה באמצע ( לא רווקה לא בזוגיות)ושדברים לא ברורים לי עדיין.
במצוקה