התמודדות עם חרדות בזוגיות

תאריך פנייה: 21.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גאולה
שנה טובה- שאלה
21.09.2006 • 11:30

שלום
ושנה טובה!הבעיה שלי חוזרת על עצמה שוב ושוב..התחתנו לפני 3 שנים יש לנו 2 ילדים מקסימים.כל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיני אני מעליבה אותו לא משנה מה.זה כאילו שאני מאשימה אותו על כל דבר רע שקורה לנו גם כשאני יודעת שהוא לא אשם.הוא כל הזמן אומר לי שכל דבר שהוא עושה בעיני הוא לא בסדר,אני מתביישת להגיד שבשנים האחרונות הורדתי לו את הביטחון העצמי אבל אני לא כזאת,לא מתאים לי להתייחס רע או להשפיל או לבייש אנשים ובמיוחד לא לבן אדם שאני אוהבת, אבל אני עושה את זה כל הזמן ,לפעמים בצדק (בעיני)ולפעמים לא.אנחנו מאד שונים ,לכן כל המריבות וההבדלים ביננו בעיקר באופי.אני חרוצה הוא לא, וזה דבר שמאד מפריעה לי,כמה שזה נישמע טיפשי אנחנו רבים המון על זה כי אני מעדיפה לקחת הכל על עצמי כי אני יודעת שלו יקח שנים...פה מתחילה הבעיה,כי אני כועסת ,משפילה בגלל שלא טוב לי עם המצב והוא לא מבין אחרת ,הוא בחור מאד עקשן וגם אני.אני לא רוצה ללכת לטיפול,אני רוצה לצאת מזה לבד אפילו שאני מאד מאמינה בטיפול ואני רוצה להגיע מתישהו אבל לא עכשיו...אני למדתי יעוץ חינוכי ופסיכולוגיה, בעלי גם איש חינוך.איך לפעול?איך לשנות?זה כל כך קשה ...תודה,גאולה

ד"ר אורן חסון
ללמוד להקטין חרדות.
22.09.2006 • 01:38

גאולה יקרה,
בין אם תלכי לטיפול ובין אם תעשי את זה לבד, הדרך עוברת דרך היכולת שלך להתגבר על כעסים ותסכולים, מבלי להוציא את זה כנגדו. ולכן, את צריכה לבדוק עם עצמך מדוע את צריכה להנמיך אותו. יכול להיות שהחריצות שלך לעומת האיטיות שלו גורמים לך לקחת אחריות עד כדי תסכול. יכול להיות שהתוצאה היא חרדות שלך מכך שעוד עול ייפול עליך, ומפני חוסר הצדק שאת רואה בהשקעה שלכם ביחסים שביניכם ובמשפחה. אם את מנסה למנוע את החרדות שלך דרך נסיון לקחת שליטה, אפשר להבין שבאיזה שהוא מקום גילית שאת עושה את זה לא רע דרך השפלה שלו. אבל העובדה היא ש"לא רע", זה רחוק מלהספיק לך. מכאן שאת צריכה לשנות את הגישה.הינחתי כאן הרבה הנחות, גאולה. עכשיו תורך לבדוק אם יש בזה משהו נכון באופן מלא או חלקי. אם יש בזה משהו, את צריכה ללמד את עצמך להקטין את החרדות. להביא את עצמך לתובנה, למשל, ששום דבר לא יקרה אם חלק מהדברים לא יתבצע, וחלק אחר ייקח זמן עד שייפתר. אני גם מתקשה להאמין שבן זוגך לגמרי לא אחראי. את פשוט רוצה ביצוע מיידי, שלא תמיד מתאים לו.יש גם דרכים נוספות ללמוד לשנות את היחסים ביניכם. אבל לכך תצטרכי בכל זאת להגיע ליעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083