יחסים: מה גורם לגבר לבחון אפשרויות אחרות?

תאריך פנייה: 20.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ללה
זוגיות
20.09.2006 • 20:47

שלום,
אני ובן זוגי בני 31. הכרנו לפני 4 חודשים. אחרי 5 שנים בהם הייתי ללא בן זוג) היתה תחושה של "היכרות משמיים". בחודש וחצי הראשונים הכל היה נפלא. מאז ירדה אצלי קצת ההתלהבות וגם מסקס מעט נמנעתי. לקחתי אותו כמובן מאליו. בעקבות כך הוא הפסיק ליזום. המשפחות שלנו מאוד מאושרות מההכרות. הכרנו באינטרנט. לפני שבועיים גיליתי שהוא ממשיך להיכנס לאתר ההכרויות במשך חודש וחצי ומצ'וטט עם בנות, ממש מפלרטט איתן. אני לא חושבת שהוא נפגש עם מישהי משם. הוא טוען שעשה זאת על מנת להרגיש מחוזר, על מנת לקבל חיזוקים. טוען שזו טעות שטותית ולא יחזור עליה עוד. דיברנו על פרידה / פסק זמן אבל שנינו לא ממש רוצים לוותר. יש ביננו תקשורת וחברות ואף הבנה טובה. אני חוששת מזה שהוא אדם חסר בטחון שזקוק לפרטוטים עם נשים אחרות. אני יודעת שהוא אוהב אותי וזקוק לי אבל פוחדת מהעתיד המשותף שלו ומהצורך שלו להרגיש מחוזר. המריבה ביננו הדליקה אצלי נורות אדומות. הפחד לאבד אותו. פתאום הבנתי שהוא לא מובן מאליו. פתאום יש לי רצון ותשוקה אליו. הסקס ביננו מדהים כעת. אבל לאחרונה התחלתי להרגיש חוסר אמון, חשדנות וקנאה איומה. אני חוששת מהמצב. כל החיים הייתי במערכות יחסים שמלוות ברכושנות וקנאה מצידי וחשבתי שהנה מצאתי מישהו שאני סומכת עליו אבל.... התחושות חזרו. אני פוחדת!!!! האם ישנה אפשרות לתקן את המצב? האם אני צריכה להמשיך את הקשר ולנסות לתת בו אמון? כיצד???

ד"ר אורן חסון
אהבה, כדי לשמור מפני נפילות
22.09.2006 • 01:27

ללה יקרה,
אתם ארבעה חודשים ביחד, וחודשיים וחצי מהם את לוקחת אותו כמובן מאליו, ונמנעת מסקס. בחודש וחצי קשה להתאהב עד כדי מחוייבות עמוקה. פלא שהוא התחיל לבחון אפשרויות אחרות? את לא יכולה לסמוך על מישהו שאת לא מראה שאת באמת רוצה אותו, ונמנעת, כבר לאחר חודש וחצי, מסקס.את לא צריכה לחזר אחריו.את צריכה לרצות אותו. הוא כבר ירגיש את זה ויקבל את הבטחון הראוי. ואם את לא רוצה אותו מספיק, אז מה בדיוק את כן רוצה?לפיכך, העובדה שאת רוצה אותו שוב, והעובדה שהסקס מדהים, היא לבדה אמורה לחזק את הבטחון שלו, ולפיכך גם את שלך. אבל קחי בחשבון שלמדת לקח מסויים, והוא שיחסים הם דו-צדיים. אני רק מקווה שתוכלי להימשך אליו אחרי שהקינאה שלך תיעלם.אני לא מטיף לך, ולא נוזף בך. אני רק נותן לך קו מחשבה להמשך יחסייך. וקחי בחשבון שאם תהיה נפילה במשיכה שלך, מסיבות שונות, מאוחר יותר, הבטחון שאת נותנת לו היום יחזיק אותו גם בתקופות קשות. לזה קוראים אהבה. וככל שתתמידי ביחסים הטובים שלכם, כך תשמור האהבה טוב יותר על הקשר שלכם מפני נפילות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083