התמודדות עם חרדה בתחילת קשר

תאריך פנייה: 09.06.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מקווה לטוב
ביישן?
10.06.2015 • 00:09

ד״ר אורן שלום. אשמח לעצתך.

אני בחור בן 27 שגר בבית הורי. נראה טוב אם כי די נמוך ועובד בעבודה פיזית קבועה כבר כמה שנים. למרות שבקרב חבריי אני בין הדברנים, דעתנים וכדומה - ליד בחורות זה משתנה.. כלומר מרגע שמופיעה במעגל החברים בחורה אשר אינה שייכת למעגל, אני מתחיל ונחסם/מתבייש/לא מרבה לדבר כפי שאני בדר״כ. מהסיבה הזו לדעתי לא חוויתי עד היום קשר של ממש עם בחורה. אני מצידי לא מתחיל עם בחורות.. ומצד שני כשבחורה ניגשת אליי ומנסה היא ליזום, אני לא ממש עוזר למהלך ואפילו די ״מקרר״ אותו. זה משהו שמפריע לי מאוד.. גם באופן כללי הביישנות הזאת בפני בחורות וגם העובדה כי אני מתקדם בגילי, ללא קשר רציני, כשמהצד חלק מחבריי כבר מתחתנים..
הסיבה שאני פונה אליך עכשיו היא כי התחלתי לצאת עם מישהי בשבוע האחרון ממש. כמובן שזו מישהי ששייכת למעגל החברים כי כמו שכבר ציינתי, בדר״כ לא הולך לי עם בחורות זרות.
העניין הוא שגם בזוגיות הזו פתאום גיליתי שאני לא ממש יודע מה לעשןת... בגלל חוסר הנסיון הברור שלי.. וגם איתה אני נתקף בגילויי הביישנות/חסימה שהזכרתי. אני אציין שלפני שהתחלנו בקשר הזוגי, מערכת היחסים החברית שלנו הייתה בעיקר הומוריסטית, קלילה, אפילו עוקצנית ולא מדי קרובה. עכשיו כשהיא פנתה אליי והציעה שננסה, הסכמתי כי היא באמת בחורה נאה ונחמדה אבל ככל שאנחנו מתקדמים בזמן, אני נמלא חוסר ביטחון לגבי מה לעשות, על מה לדבר והאם זה יחזיק מעמד בכלל..

אודה לעזרתך.

ד"ר אורן חסון
להיפתח בתחילתו של קשר
10.06.2015 • 20:30

מקווה יקר,
אני חושב שמעשית אתה יודע מה אתה אמור לעשות. קוגניטיבית, אתה במקום הנכון. רגשית - אתה בלחץ, וזה משפיע עליך. ראה קצת הסברים לתופעות שונות המתחברות לזה בשני דפים באתר שלי,פחד קהל - חרדת ביצוע, וחרדה חברתית. אני בטוח שלא תתחבר לכל, אבל לחלק כן, ואולי יותר לזה הקשור לפחד קהל ולחרדת ביצוע (ראה שם את רשימת הגורמים המשפיעים על חרדת ביצוע).אתה לא רוצה להפסיד את הקשר הזה ואת ההזדמנות הזו. מכיוון שהאשה כבר מכירה אותך, יתכן שיהיה לך קל לפתוח את זה בפניה באופן גלוי. לומר לה, אני באמת מעוניין, את באמת מוצאת חן בעיני, קחי בחשבון שקשה לי להיפתח בתחילתו של קשר, למרות שאתה רוצה (או באופן גלוי עוד יותר - שגם אין לך ניסיון רב עם תחילתם של קשרים - אבל בצד זה שקשה לך להיפתח), ושעם קצת סבלנות, זה יגיע. היא לא תיסוג מהר כל כך אם היא מכירה בך מראש צדדים חיוביים, וזה היתרון של הקשר איתה, נכון? אבל במקום לומר או לעשות דברים לא נכונים, מוטב לדבר על זה.אם זה קשה לך באמת, ואתה לא מצליח, חשוב על טיפול, ואולי להתחיל מיידית, כדי שיהיה מי שילווה אותך כבר בתחילת הקשר ויעזור לך לעשות תיקונים קטנים או לקבל אומץ בדברים אחרים שתרצה לומר או לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083