התמודדות עם אכזבות בזוגיות
פנינה
פרידה
⌄
צהריים טובים, שאלה כללית- איך אפשר לצאת מפרידה באופן מהיר יחסית ולא להיתקע עליה הרבה זמן? שנינו ה20 המאוחרות. היינו יחד חצי שנה ופרודים שבועיים.אני אספר קצת על הקשר שהיה- באופן כללי, תמיד הרגשתי שהוא לא באמת שם, בקשר, שהוא לא באמת רוצה את הקשר למרות שהיה מתקשר בתדירות גבוהה מאוד והיינו נפגשים הרבה אך לא יוצאים כמעט, לא מבלים בחוץ. רוב הפגישות היו בתוך הבית שלי או שלו ומבוססים על יחסי מין. לא יצאנו ובילינו הרבה, בעצם כמעט ולא. אולי סרט בקולנוע פעם בחודש וזהו!הוא לא הכיר את לי את כל המשפחה שלו, רק את אמא שלו והסבא. אפילו את אח שלו לא הכיר לי ולא את אחיינים שלו ולא את חברים שלו ואף פעם לא שאלתי ודיברתי על ההיכרות איתם, אני הרי מצפה שיבוא ממנו אך לא קרה, הרגשתי שהוא לא 100% בקשר.במהלך הקשר היה מתרחק ממני לפעמים וחוזר ולא הבנתי מדוע. היה מתקשר בתדירות גבוהה מאוד ואם לומר את האמת גם השיחות בנינו היו סתמיות וילדותיות. היה שואל לשלומי, אם אני עובדת ומה אני עושה או מה אכלתי ונדבר בערב. כשהיה נעלם לעיתים קרובות לאחרונה, הייתי רבה איתו וכך יצר מצב של חוסר אמון שלי בו ורבנו כל הזמן, איפה היית ומה עשית. ברור שנריב אם זה היחס שאני מקבלת ממנו. לבסוף הכל נגמר, הוא נפרד ממני ואפילו לא דיברנו על זה. שוב קרה מצבים כאלה בהמשך והרבה, והוא החליט לבסוף לסיים הכל בריב האחרון. אמר לי להמשיך הלאה ושלא נחזור יותר, היה מאוד עצבני עליי. נתתי לו כמה ימים ושיצרתי קשר, טרק לי את הטלפון בפרצוף אמר שאין לנו מה לדבר. עזבתי את זה.לאחרונה קצת קשה לי, אני חושבת עליו כל הזמן אך לא יוצרת עמו קשר.קראתי כאן סיפורי פרידות ואני לא רוצה להגיע למצב של דכאון אך מרגישה שמתחיל להיות לי קצת קשה כי אני שוב לבד.איך אפשר לצאת מזה כמה שיותר מהר, איך עובדים על זה? התחלתי לעשות הרבה ספורט, חוץ מזה עבודה בשיגרה, מרגישה רצון להתנתק מכולם ולהיות לבד, אני לא יכולה להיות כרגע עם אף אחד גם, לא מוכנה לזה, לא מדמיינת את זה אפילו ויכול להיות שהוא כבר עם אחרת חדשה.אודה על תשובתך.
ד"ר אורן חסון
אם תשחקי, תגיעי לסוף
⌄
פנינה יקרה,
הכי קל, באמת, להניח לזה מאחור, כאשר את מתחילה קשר חדש, שהוא טוב, ופותח לך תקווה חדשה. כל עוד זה לא קורה, וכל עוד כשאת לבדך את חושבת על זוגיות ואהבה, את נשאבת למחשבה עליו. את עושה נכון כשהתחלת משהו חדש, שזה פעילות ספורטיבית. אבל זה לא מספיק לך כדי להניח למחשבות על אהבה, או כדי להניח לאכזבה ולמחשבות, שלא כתבת עליהן אבל אולי הן קיימות, שאת לא מצליחה לממש את חלום הקשר הזוגי שלך. כל עוד את לא מוצאת קשר חדש שיש בו תקווה ממשית, אלה תמיד יחזירו אותך אל הקשר האחרון, גם אם הוא לא היה טוב - כי בו ואיתו היו התקוות האחרונות שלך.כפי שאת מבינה מכך, את כנראה לא עושה נכון בכך שאת מסתגרת. אני מבין את הצורך שלך לעשות את זה, ואני מבין את הקושי שלך לא לנסות משהו חדש, ואני מבין גם שיתכן שאחת הסיבות הנוספות לכך היא החשש מאכזבות שתהיינה חלק מנסיונות קשר חדשים, ושיהיה לך קשה להתמודד איתן. אם זה כך (ואני מגשש ומנחש הרבה, כפי שאת רואה, כי אני לא יודע), את צריכה בעיקר ללמוד להתמודד עם אכזבות. אני יודע שבטיפול לומדים לעשות את זה. זה קל יותר בטיפול, כי את לא לבד, ויש לך מלווה מקצועי שגם בוחן איתך אפשרויות, וגם תומך בך כשאת קורסת לאחר אכזבה. לבד זה גם אפשרי, אבל יותר קשה. את צריכה להחליט שזו דרך שדרכה מגיעים. כמו במשחק סולמות ומגלשות - בסופו של דבר תגיעי לסוף. לא תמיד "תנצחי" כי תמיד יהיה מישהו או מישהי שיגיעו לפנייך, אבל אם תשחקי את המשחק, תגיעי לסוף. אם לא, אז לא.