התמודדות עם חילוקי דעות בזוגיות

תאריך פנייה: 30.05.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
סנונית
משחקי כבוד-או לא
30.05.2006 • 13:27

דוקטור אני שבורה...אף פעם לא היו ביננו משחקי כבוד, מי יגש למי ראשון לבקש סליחה לאחר ריב... כי בד"כ אני הייתי מתפייסת ראשונה כי לא יכולתי לסבול את המתח שבאוויר כשכועסים..... אתמול בעלי פגע בי מאוד בנושא מאוד רגיש אצלי. אמנם הוא כעס כשאמר את הדברים אבל דווקא בשעת כעס מגלים מה באמת יושב עמוק בלב..... וכולי עצבים ועצבות גדולה על מה שאמר לי... הוא אפילו לא ניסה לבקש סליחה (נראה לי שהוא ממש לא יודע איך עושים את זה.....) עכשיו אנחנו מדברים בינינו על עניינים שבשיגרה אבל המתח מורגש באוויר ואני כל-כך פגועה ועצובה ולא מסוגלת לסלוח ומחכה כל-כך שהוא יעלה את הנושא ויבקש סליחה ויתחרט.... רק פעם אחת שיהיה גבר ויבקש סליחה.....מה עושים???? אני עדיין כועסת ועצבנית מאוד ובתוך תוכי יודעת שאם אני אפתח את הנושא הוא רק יאזין מהצד ויגיד אח"כ סליחה רפויה וירווח לו שכאילו הכל ביננינו התפייס וימשיך לענייניו..... ולא ישתף פעולה בשיחה מעמיקה על מה ולמה אמר את מה שאמר, האם התכוון ומה יעשה הלאה ועוד'...מה לעשות??? כל זמן שאנחנו לא מדברים על הנושא, בעיקר אני סובלת כי אני זו שנפגעתי...... אבל אני לא מסוגלת להיות היוזמת לשיחה, כאילו אני משפילה את עצמי.....................

ד"ר אורן חסון
לדעת להתמודד עם חילוקי דעות
31.05.2006 • 14:26

סנונית יקרה,
ראשית, תרשי לי לחלוק על הנחת יסוד שלך, שבשעת כעס מגלים מה באמת יושב עמוק בלב. ההנחה הזו אינה בהכרח נכונה. יש אנשים שבשעת כעס חושפים משהו, אבל לא את מה שהם באמת חושבים, אלא את העובדה שהם יודעים לפגוע במקום שהכי כואב. בין אם יש בזה אמת, ובין אם לא.כתבת את המכתב שלך אתמול. מאז חלפו 25 שעות. במריבות מסוג זה, זה יכול להיות הרבה זמן, ויכול להיות שאיכשהו כבר פתרתם את המריבה המקומית הזו. אלא שאתם צריכים ללמוד להתמודד עם חילוקי דעות באופן שלא יגיע לפגיעות מסוג זה, כי כל מרבה כזו גורמת לצלקת ביחסים, וכשאלה מצטברות, היחסים נפגעים, ולפעמים נפגעים עד כדי שאין אפשרות לתקנם. חשוב לדעת להתמודד עם זה, ואם אתם לא יודעים לעשות זאת לבד, כדאי לחשוב על יעוץ זוגי ממוקד, שיעזור לכם ללמוד לדון לגופו של עניין.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
סנונית
האם זה פחות חמור?
31.05.2006 • 17:58

וואלה, הוא באמת יודע לקלוע בול בנקודה הכי כואבת ברגעי כעס ועצבנות.... וכשאני חושבת על זה הוא באמת לא התכוון למה שאמר ורק רצה להכאיב לי.... אבל האם זה פחות חמור??? שבעלי ירצה להכאיב לי אפילו כשהוא כועס ועצבני......

ד"ר אורן חסון
קראי גם את הפיסקה השניה בתשובתי
31.05.2006 • 20:04
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083