התמודדות עם 'חופשות' בזוגיות

תאריך פנייה: 30.11.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אורית
פרידות
30.11.2012 • 14:04

שלום,
אני גרושה + 2 בחמש שנים האחרנות חייתי עם גרוש +2 . הוא היה גר אצלי בבית במשך כל השבוע למעט הימים שבו הילדים היו מגיעים אליו לביקור בדירה שלו. במהלך כל השנים (חוץ מבשנה הראשונה שבאותה שנה הוא היה לוקח נוגדי דיכאון) כל פעם שיש ויכוח או ריב , אם זה היה סמוך לתקופה שהוא לחוץ במשרד אז הוא מיד ארז את חפציו ועזב. אחרי שבוע שבועיים הייתי מתקשרת אליו והוא היה חוזר. בפעם האחרונה החלטתי שאני לא מסוגלת להיות יותר במקום של זו שאחראית על הפיוס וגם באיזשהו מקום זה כבר די הוריד לי את הביטחון ואפילו היה קצת משפיל, אז בפעם האחרונה זה לקח יותר ואחרי חודש הוא יצר קשר ושוב חזר . הפרידות חוזרות כל 3-4 חודשים וזה מתיש . לאחרונה זה שוב קרה ואנחנו כבר לא ביחד כחודש וכמובן אני לא הולכת לעשות שום דבר , שום צעד. אני מאוד אוהבת אותו וזה די קשה . לא ברור לי שאני לא צריכה להתקשר .אבל אני לא יודעתצ מה לעשות הלאה , איך יוצאים מזה .אודה לעצתך

ד"ר אורן חסון
כשהוא יוצא ל"חופשה" במקום להתמודד
02.12.2012 • 11:02

אורית יקרה,
קשה לי לדעת מה גורם לו לצאת ל"חופשה" מדי פעם, ומה מונע ממנו להתמודד עם רגשות קשים, כפי שראוי לזה גם אתם רוצים להיות ביחד, כאשר צריך לעשות זאת. עושה רושם שהוא רוצה להיות איתך, אבל דרך ההתמודדות שלו עם הקשיים שביניכם היא של ענישה או של בריחה. חשוב שתלכו ליעוץ זוגי כדי לפתור זאת, כי הדבר אפשרי. ראי בבקשה את מאמרי עליעוץ זוגי לזוגות בתחילת פרק ב'.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורית
פרידות - המשך
03.12.2012 • 10:26

שלום,
הבעיה היא כרגע שאנחנו התנתקנו או יותר נכון הוא התנתק חזר לדירתו ואין קשר כבר חודש. אני לא חושבת שאני צריכה לעשות שוב צעד ולהתקשר וגם בכל הפעמים שעשיתי את זה הרגשתי ממש רע אח"כ.איך מתמודדים ?תודה על תשובתך.

ד"ר אורן חסון
פרידה או ייעוץ?
03.12.2012 • 12:02

אורית יקרה,
אם את לא תתקשרי אליו, והוא לא יתקשר אליך (כי הוא כזה), אז אתם נפרדים, וצריך להגיע למסקנה הזו. קשה להיפרד, כי זה גם אומר לבנות הכל מחדש, ולהתחיל לחשוב אחרת על החיים. אני חושב שעוד לא עשית את הצעד הזה. כרגע, את עדיין מחכה, מה שאומר שבידיים שלך אין שום יוזמה, כי השארת אותה אצלו. וכשהיוזמה אצלו, אצלך נשארת אכזבה, כי הוא לא כזה שיוזם אלא, אולי, לאחר זמן רב. גם זה משאיר לך תחושה רעה, ובשלב זה אני חושב שעוד לא נפרדת. עוד לא. את עדיין מחכה. כדי להיפרד, תצטרכי לאהוב אותו פחות, ואני חושב שעוד לא עשית זאת.כיוזמה, אם את רוצה לקחת את העניינים לידיים בכל זאת: אולי תטלפני אליו בכל זאת, והציעי זוגיות מחדש בצד ייעוץ זוגי במקביל, כי קשה לך כך כשאתם נפרדים, וכי את יודעת שגם לו קשה כשאתם נפרדים (והרי הוא חזר, עד עכשיו, מה שאומר שבאמת קשה לו להישאר לבד לאורך זמן).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083