התמודדות עם חוסר חברות

תאריך פנייה: 15.02.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מיה
התחלה
15.02.2011 • 14:54

שלום
!אני בת 25 בחורה מאוד סגורה ביישנית וחסרת ביטחון ומעולם לא הייתה לי מערכת יחסים רצינית.ובנוסף לזה לא הצלחתי במשך חיי ליצור קשר עם חברות טובות .לפני כשבועיים הכירו לי בחור בן 28 מאוד חמוד, ומאוד מתאים לי כרגע מבחינת אופי הכל נראה שמתפתח ביננו יפה ולא מפריע לו שלא היתה לי זוגיות עד כה.הדבר שממנו אני מאוד פוחדת שישאל על חברות שלי או ירצה להיפגש ליציאות במשותף.מה אני עושה, מה אני אומרת כדי שלא יחשוב שמשהו לא בסדר איתי גם לא זוגיות וגם לא חברותתודה מראש

ד"ר אורן חסון
בסיס חברתי
15.02.2011 • 23:48

מיה יקרה,
מוטב שלא תזייפי. מצד שני – את לא צריכה לומר במפורש שאין לך חברות, אלא אם זה יעלה כשאלה ישירה, וגם אז, תוכלי לומר שאין לך חברות "קרובות". את יכולה לנסות גם ללכת לרוחב – להכיר לו את בני המשפחה שלך, כך שאת לא לבד בעולם, ואם יש לך במשפחה המורחבת (בני דודים, למשל), מי שיכול להתאים לבילוי משותף – אם זה יעלה על הפרק, נסי את האופציה הזו. וקחי בחשבון שממילא יהיה לו הרבה יותר טבעי לצאת ביחד עם חברים שלו יותר מאשר עם חברים שלך, כך שיכול להיות שזה יעלה רק הרבה יותר מאוחר, ולאחר שזה כבר יהיה פחות חשוב אם תעשו זאת דרך חברים שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שלומית
התחלה
19.02.2011 • 08:10

מיה יקרה
אני דומה לך או לפחות הייתי במקום דומה לך, בו כמעט ולא היו לי חברות...וגם היום יש לי מעט אפשר לספור על יד אחת, אבל כשהיתי במערכות היחסים הבודדות שהיו לי אמרתי את האמת,אני יכולה לומר לך שהיה אחד שקיבל את זה יפה וחיבק אותי עם זהוהיה שני שלא היה יכול להבין!היום אני מבינה שעשיתי עוול לעצמי לפני הכל, ראשית בכך שלא התאמצתי לפתח קשרים חברתיים ומי כמוני מבינה עד כמה זה קשה לאדם סגור שמעדיף לשבת בבית!!! שנית, שלא ציינתי את מה שיש לי, וזה בדיוק כמו שאורן אומראל תגידי לו שאין לך חברים, אל תתחילי ממה שאין לך, אל תספרי לו שאת חסרת בטחון וסגורה וכל מיני דברים שיפחיתו מערכך!!! תאמיני בעצמך לפני הכל ותראי כמה בטחון יש לך, אפילו שאת מזייפת בהתחלה אח"כ את תיראי שאף אחד לא שווה את זה שתשפילי את עצמך בפניו ואף אחד לא שווה שתגידי לו שאת לא בטוחה בעצמך או בודדה וחסרת אהבה,את לא פחות ממנו! גם אםן יש לו אלף חברים! תזכרי את זה שימי לך פתק בתיק, לעולם על תוותרי, אני כותבת לך ממקום כואב של ידיעה מאוחרת...(ואולי לא מאוחרת) אבל אני מבוגרת יותר ממך ואני רואה שכל עוד את לא תעריכי את עצמך בן הזוג שלך לא יעריך אותך לבטח!!!!!!!!!! אני ערבה לכך!אולי בהתחלה הכל יהיה נחמד והוא יקבל את זה שאת חסרת בטחון אבל ככה זה בטבע ואני משערת שגם לפי התורה האבולציונית: החזק שורד, החלש....איפה הוא.אני מאמינה שיש בך עוצמות נפש ואני מרגישה שתוכלי לעשות אתזה אם רק תרצי, תראי לו שיש לך , תראי לו עד כמה יש לך אהבה מסביב, גם אם זה מעט ומינימלי, גם אם זה מכרה מהעבודה שנפגשת איתה, תמשיכי להפגש עם המכרים, והם יהפכו לחברים בסופו של דבר