לחצים בזוגיות: מקור הבעיה

תאריך פנייה: 15.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דרור
נישואין שניים וילדים..
15.02.2011 • 14:05

הי.ראשית,תודה על הפורום,, מאוד מעניין, .יש לי התלבטות..אני (28), נשוי מזה כשלוש שנים לאחר אלמנות של כשנתיים, עם שני ילדים (4-6) מנישואי הראשונים.אני נשוי לבחורה (25) חמודה, (עם ילדה בת 4 מנישואין קודמים,,) ויש לנו ילדה משותפת כבת שנתיים.גרנו בתחילה יחד כשנה + קצת, אך מהתחלה היו לנו המון בעיות שקשורות בילדים,. לדוגמא: קנאה, התערבות יתרה, שינה עם ילדים שהפריע לנו,, ובנוסף לכל זה, שנינו לא קיבלנו את הילדים של השני/ה בצורה חיובית.אציין שלפני שנישאנו היא מאוד חיכתה "לגדל כבר" את ילדי, וציפתה שאפי' יקראו לה כבר "אמא". אך לאחר הנישואין כאילו היא נהייתה אדם אחר לגמרי.לאחר כשנה כבר המצב נהיה בלתי סביל בבית, (נוצרו ממש שתי מחנות..) וכשהרגשתי שזה מתחיל לפגוע בילדים,(אלימות מילולית קשה,,) ביקשתי שניפרד לתקופה עד שננסה להתגבר על הקשיים..אציין שהמצב האישי בינינו בתקופה ההיא היה טוב מאוד, ובשנה זו המצב קצת החל להדרדר,,, (מן הסתם,,).קשה לי מאוד (וגם לה,,) לחשוב על פירוק הנישואין האלו, מפני מס' סיבות.א. בגלל הילדה המשותפת.ב. יש לנו אהבה בינינו.ג. אני מרגיש אחריות כלפיה,, (אישתי,) ואינני יכול לעזוב אותה לגמרי.. לא יכול להסביר זאת היטב,,אגב, היינו כחצי שנה בייעוץ זוגי אצל מטפלת נפלאה, אך לא עזר כמעט בכלל..השאלה שלי, איך אני אמור להסתכל על הנישואין הללו כשיש לנו ילדים באמצע, מה סדרי העדיפויות, אישתי? הילדים? (אני כבר מזמן איבדתי פרופורציות,,)?

ד"ר אורן חסון
מקור הלחצים
15.02.2011 • 23:46

דרור יקר,
עניין מורכב. אבל חשוב, בתוך זה, להבין שלילדיך הראשונים אין מישהו אחר בעולם. רק אתה. כך שהם באחריות בלעדית שלך, ולפחות מבחינה זו, זו המחוייבות הראשונה שלך. בצד זה, בודאי שאתה מחוייב וצריך לדאוג גם לבת המשותפת שלכם, שהיא בתך לכל דבר ועניין, ולא לשכוח את הילדים שלה כי אתם גרים ביחד, ואתה מתפקד הן כמבוגר אחראי והורה חורג, והן כבן זוג של אמם.אני מעריך מאד את האופן החיובי שבו אתה מדבר על אשתך, וגם על הדאגה לה בכל המהומה הזו. אני לכן תמה מדוע היעוץ הזוגי שנמשך חצי שנה לא הועיל כלל, למרות דעתך החיובית עליה.השאלה שאני שואל את עצמי כאן היא מהו מקור הלחצים. האם יש לחצים כלכליים? האם התערבות מבחוץ של המשפחות, או של אבי הילדים שלה? – ובסופו של דבר, הכל מתנקז דרככם, כך שלמרות האידיליה לכאורה שיש ביניכם, מה שלא עובד הוא מה שביניכם. יש לשניכם מה להפסיד מגרושים. נסו אולי יעוץ זוגי מחדש (אני מבין שאת הקודם הפסקתם), ועם מישהו אחר, שאולי יצליח להאיר לכם את הדינמיקה שלכם באור אחר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083