התמודדות עם חוויות ילדות - טיפול
מבולבלת
חיים שכאלה ?
⌄
שלום
אורן ,אני תלמידת תיכון בכיתה יא ,אני מרגישה שהחיים שלי לגמרי לא חיים נורמלים ,הייתי כל כך רוצה להיות אחרת ,אבל בבכל מובן המילה להיבלד מחדש הלוואי שיכולתי,מגיל קטן הייתי ישנה עם ההורים שלי ונחשפתי לחיי המין שלהם בגלל שאני ישנתי קרוב לידם בחדר ,הייתי קמה בלילות מרוב רעשים ,והייתי סובלת אבל אף פעם לא היה לי אומץ לקום בעמצא העניין ולעזוב את החדר הייתי שומעת את הזוועה שנאתי את ההורים שלי כשעשו את זה והייתי שותקטת עד שזה היה נגמר ונרדמת בכעס ,בגלל שאבא שלי היה מאיר את אימא מהשינה ומכריח אותה לקיים איתו יחסים ,הייתי ליד המיטה שלכם ונעלצתי לשמוע את הכול ,זה כל כך דוחה ובגיל צעיר הייתי צריכה לסבול דברים שכלה ,וככה כל לילה ,אתה בטח שואל את עצמך מה אנינ עושה בחדר של ההורים אז זה בגלל שהדירה שלנו היא שני חדרים וסלון בחדר הראשון אחי היה יושן ,ואחותי ואני בחדר ההורים שיהיה מרובח שמו לי מיטה ושם אני ישנה עד גיל 15 ,הבעיה היא עכשיו שאני מרגישה דיכאון ועצבנית רוב הזמן איו לי חשק לכלום והכול חוזר אליי ,אני מרגישה שיש לי פחדים בלילות ,ומחשבות שלליות רב היוםאני לא יודעת אם זה קשור לאותם החוויות שהיו לי מההורים ,הם לא מודעים לזה ששמעתי אותם בלילות ,הם חשבו שהייתי ישנה ,אבל אני נורא מרגישה פחדים ,אני לא רוצה למוות אבל זה מה שמפחיד אותי הפחד שאני אמות ,אין לי מחשבות אובדניות זה ממש לא !אבל הפחד שלא להיות בעולם הזה מלחיץ אותי יותר מדיאשמח לתשובה ,
ד"ר אורן חסון
טיפול, למען חיים.
⌄
מבולבלת יקרה,
ראי, החוויות הללו מההורים יכולים ליצור לך קשיים מקשיים שונים. החל מיחסך למיניות, ועד לרגשי אשם וכעסים שיש לך כלפי הורייך, או כלפי עצמך. ולאן אלה לוקחים אותך, קשה לי להעריך כך. חשוב שתגיעי לטיפול. את עדיין קטינה, ויש אפשרות לטיפול חינמי במסגרת העירונית. לכי ליועצת בבית הספר, והתייעצי להיכן לגשת. חשוב שתעשי זאת כדי לא לדפוק את הבגרות, אבל עוד יותר – כדי לתת לעצמך שלוות נפש, והרגלים חדשים לחיים הבוגרים שלך.