התמודדות עם זוגיות קשה ואלימות
ליהי
בעלי מקלל אותי
⌄
שלום
אני נשואה 6 שנים ו7 חודשים , הנישואים שלנו בהתחלה היו טובים עד שהבאתי את הילדה הראשונה היום אני כותבת את המכתב כי בעלי קילל אותי מאה פעם זונה במשך חצי שעה הוא רק מקלל אותי ואת המשפחה שלי ואומר שאני לא מטפלת יפה בילדה. וכל הזמן הוא קורא לי מילים גסות וכל השכנים שומעים אני בחורה צעירה . אני בדיכאון קשה לי אני לא מתפקדת קשה לי מאוד ואני לא יודעת מה לעשות איך להמשיך פעם אחת בלילה הילדה בכתה הוא אומר שאני אשמה הוא הביא לי מכה בראש אני כמעט התעלפתי . מבקשת עזרא דחוף . תשלחו הודעה למייל שלו כי אני קוראת את ההודעה . תודה.
אנונימי
בעלי מקלל אותי
⌄
קומי ותצעקי שתפי את אמא שלך את המשפחה שלך הם יתנו לך תמיכהאל תתני לו להוציא עלייך את הבעיות הנפשיות שלואל תתביישי הוא זה שצריך להתבייש
ד"ר אורן חסון
ללמוד להיות חזקה כדי להתמודד
⌄
ליהי יקרה,
הייתי מחלק את הקושי לשניים. האחד הוא התגובות שלו, והשני הוא הקושי האישי שלך, שבין השורות אני מבין שיש לך. כלומר, קשה לך כי את בדיכאון, ולא רק בגלל תגובות בן זוגך. הוא פשוט לא יודע להתמודד עם זה, לא יודע לתמוך בך, לחזק אותך ולעזור לך להתגבר על זה, ועוד הופך את הכל לעוד יותר גרוע בתגובות הקשות שלו.אלא שכל זה הגיע לא רק לאלימות מילולית ביניכם, אלא אפילו לאלימות פיזית. הגבול היה צריך להיות עוד קודם, אלא שבגלל הדיכאון שלך קשה לך להתמודד עם זה. סוג של מעגל רע שאת לא רואה מוצא ממנו.הדבר הראשון שאת צריכה הוא להפסיק לוותר לעצמך ולקחת אחריות. על עצמך לפני הכל. את צריכה לצאת מהדיכאון שלך כדי לתפקד כראוי. אם את לא יכולה לעשות דבר אחר, התחילי מללכת לרופא המשפחה שלך ולומר שאת בדיכאון וזקוקה לטיפול. הוא/היא כבר ייתן/תיתן לך הכוונה לפי הצורך. אל תוותרי על שום דבר, והתחילי קודם כל שם. את זקוקה לכוח הזה כדי להתמודד.אחר-כך, לכי לאתר שלי, וחפשי שם בדף העזרה הראשונהאת מי שיתאים לך לדבר איתו כדי לשאול איך להתמודד עם הזוגיות הקשה שלך ועם האלימות שביניכם.ועוד שקלי ללכת לטיפול בעצמך. אתם זקוקים ליעוץ זוגי דחוף, אבל אני לא בטוח שהוא יסכים. התחילי בעצמך. או שהוא יצטרף אחר-כך, או שאת תלמדי איך להתמודד עם עצמך, עם הקשיים ועם בן זוגך - איתו או בלעדיו.וחפשי תמיכה סביבתית. את לא יכולה לעשות זאת לבדך. בין אם זו משפחה תומכת, ובין אם חברות - חשוב שיהיו לך כאלה, לפחות אחד או שניים שהם גם דיסקרטיים מספיק, וגם ידעו להקשיב.