בגידה ופרידה: מה עושה יועצת זוגית?
רינה
בגידה או לא בגידה ובניית אמון
⌄
שלום,
אני נשואה מזה 5 שנים, יש לנו ילדה בת שנה וחצי, ולפני שבוע נודע לי שאני בהריון. לפני כמה ימים, גיליתי שבעלי מתכתב עם המון בחורות בפייסבוק, בצורה פלרטטנית, ומבקש שיאשרו אותו בפייסבוק. הוא מדבר על מפגשים אפשריים עימן, ומביע עניין בתמונות שהן מפרסמות. הוא אף חידש את הקשר עם האקסית שלו (מלפני יותר מ-11 שנים!!!) באמצעות הפייסבוק, ושוחח איתה טלפונית. אין שם שיחות אירוטיות, אבל כן רמיזות מיניות של "משתזפת טופלס?" או "מחפשת סטוץ או משהו רציני?" ומשפטים כמו "את מקסימה ואני מתגעגע". כשהתעמתתי איתו, בהתחלה כאינסטינקט, הוא הכחיש, אח"כ טען שמדובר ב-2 בנות בלבד, ושהן אלו שפנו אליו (הכל התגלה כלא נכון).אנחנו כבר כמה ימים מדברים על זה. מבחינתי מדובר בבגידה, גם אם בסופו של דבר לא קרה פיזית שום דבר (אני נוטה להאמין לו). הוא מביע חרטה עמוקה ואמיתית, לא מתפקד בעבודה, חזר ואמר שהוא אוהב אותי, טען שעשה טעות שלא יחזור עליה, ביקש שנפנה לייעוץ זוגי או אפילו אישי, והתחנן שלא אפרק את הנישואים. הוא מסביר שעשה זאת מתוך שעמום, ונפילה לשגרה יומ-יומית. ההתכתבויות יצרו עבורו "אקשן" ועניין, ולא הייתה להן שום משמעות מעבר לזה. שהוא מעולם לא התכוון באמת להיפגש עם אף אחת מהן, ושמחינתו הכל היה וירטואלי. יש לציין שמדובר באיש משפחה, אמין, והבנאדם האחרון שהייתי מאמינה שמסוגל לבגוד. עם זאת, גיליתי צד שלא הכרתי בו, ושלא ידעתי שקיים - מפחיד לגלות זאת אחרי 11 שנים שאנו מכירים.אני יחסית די נחרצת לעשות הפלה ולפרק את החבילה, אבל הסכמתי להיפגש עם יועצת נישואים. מצד אחד אני מאוד זקוקה לגורם ניטרלי ומקצועי שיביע את דעתו, ומצד שני אני לא יכולה להבין איך בנאדם שטוען שהוא אוהב, מסוגל לבצע מעשים כאלו... טרם הפגישה איתה, אני מנסה להבין כיצד משקמים אמון בחזרה? איך אני אוכל בכלל לחזור ולאהוב אותו? האם יהיה זה נכון לתת לו צ'אנס אך ורק בשביל הילדה והתינוק שבדרך? האם זה יהיה מקצועי מצידה של היועצת לומר לנו אם על דבר כזה שווה או לא שווה לפרק משפחה?אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי לאחר בגידה
⌄
רינה יקרה,
היועצת הזוגית לא אמורה לומר לכם אם אתם אמורים לפרק משפחה על סמך נכונות וכוונות לבגידה. העובדה היא שחייתם ביחד זמן רב והתאמתם עד כה. כרגע את פגועה וכועסת מאד, ולכן הרבה יותר קל לך לקחת את זה לשם. אבל אין ספק שהאמון שלך בו נשבר, וכדי לחיות ביחד את צריכה לבטוח בו מחדש. כרגע, את לא רואה את זה אפשרי, ולכן את מוכנה לפרק את הכל. אבל זה אפשרי. זה התפקיד הראשוני של היועצת הזוגית שלכם - לבנות את האמון הזה שלך בו מחדש, שזה גם לעזור לו להיות אמין יותר. אם היא לא תצליח לסייע לכם בזה, זו תהיה החלטה שלך להיפרד. לא הנחיה שלה. אחרי הכל - אלו הם חייך, רינה. לא חייה. את היא זו שצריכה לקחת אחריות על החלטות חשובות כל כך על חייך.