התמודדות עם התנהגות לא מכבדת של בן זוג
ג'פטו
דוקטור...
⌄
אתמול הייתי באירוע חברתי וקרה משהו שפשוט הרס לי את כל המצברוח.זו הייתה מין מסיבה כזו בשיטה של "חבר מביא חבר". הגעתי אליה דרךהחבר שלי (אנחנו ביחד כבר קרוב ל-3 שנים). היו שם כל מיני חברים שלושהגיעו עם החברות שלהם שהביאו חברות נוספות שלהם וכו'. במהלך הערבחלק מהבנות שהגיעו בתחילת הערב עזבו ומיד לאחר מכן באה אליי ואל חבר שליבחורה שאנחנו מכירים (מדובר בבת זוג של חבר של חבר שלי- מקווה שלא סיבכתי)ואמרה לנו: חחח אתם לא תאמינו מה חברות שלי אמרו! הן אמרו : "תגידי, הבחורההשווה הזו (להלן אני) יוצאת עם הבחור בחולצה האדומה (להלן חבר שלי)? "והיא אמרה להן: "כן". והן אמרו: "איכככס"... ו- "למה שמישהי כמוה תצא עם מישהוכמוהו"... וכו'.אני לא יודעת איפה במוחה המצומק והאווילי של אותה בחורה זה היה נשמע להכמו משהו יפה וסביר להגיד לנו, אבל היא עשתה את זה. כמובן שאני הזדעזעתי עדעמקי נשמתי אבל הבעיה האמיתית הייתה שעוד לפני שהספקתי להגיב חבר שליקפץ ממקומו במהירות והלך בעקבות אותן בחורות (שבדיוק היו באיזור החנייה) והחללצעוק עליהן ולעלוב בהן. אני לא יודעת מה בדיוק אמר, אבל אפשר להגיד שפרקאת המטען והמשיך הלאה. אני המשכתי להסתובב כל הערב בתחושת אי נוחות וגם לאהתלהבתי במיוחד מהצורה שבה טיפל בעניין. אני חשתי שהבן אדם היחיד הראוי לגידופיםהיא אותה בחורה שבאה וסיפרה לנו את הדברים מלכתחילה והיא היחידה שצריכה"להיענש".אני וחבר שלי רבנו ריב ענקי בעקבות אותו ערב כי אני התחלתי לחוש ריחוק ממנו , ואולימה שהבנות האלה אמרו נגע באיזה עצב חשוף?? לא יודעת. אני מאוד מדוכדכתואודה לעצתך.תודה!
ד"ר אורן חסון
להעלות אותו למקום מכובד יותר
⌄
ג'פטו יקרה,
אנשים רעים, ואנשים טפשים, ואנשים שטחיים, יש בכל מקום, ממש כשם שיש גם אנשים טובים, חכמים, בעלי עומק ונדיבים. ולפעמים, אפילו אותם אנשים הם לפעמים כך, ולפעמים כך. כך שזה אמנם מעצבן, ולפעמים אפילו מאד. אבל בדיוק לכן, חשוב שהדבר ההפוך לא יקרה: שזה לא ישפיע על היחס שלך ועל מה שאת מרגישה כלפי בן זוגך. וזה יכול. חזקי את עצמך בדברים הטובים שלו.עם זאת, נכון גם שהתפרצות זעם שלו, כפי שאת מתארת, לא עזרה, כי הוא לא היה מספיק נדיב ומספיק חזק כדי להתמודד עם זה. חבל, אבל זה אומר שגם לו יש חולשות. עזרי לו להתגבר עליהן, ולא דרך מריבה. היית יכולה אחר-כך, בסוף הערב, לומר לו בשקט: היא טפשה, אבל חבל שהגבת כך. בכלל, היא לא ראויה לתגובה.וזהו. לא לעשות מזה עניין. והסיכוי הוא שהוא ילמד מזה הרבה יותר, לטווח הרחוק, מאשר מהכעס שלך על העלבון שנעלבת, על זה שהחבר שלך התנהג בפומבי באופן לא מכובד. בכל מקום שאת יכולה, נסי להעלות אותו למקום מכובד יותר, במקום להגיב באופן שמכבד אותך פחות.