אלכוהוליזם: מה לעשות?
אומללה
בעל ששותה ה-מ-ו-ן אלכוהול
⌄
שלום,
רציתי להציג את עצמי אבך לצערי אין טעם כי רק מילה אחת יכולה לתאר את מה שעובר עלי : אומללה.אני נשואה מזה כ-3 שנים, ונמצאת בשלבי הריון ראשון מתקדמים, מיום שהכרתי את בעלי הוא אהב לשתות, זה התחיל בזה שהוא שתה רק לפני יציאות לבילוי ובמהלכן ולכן זה לא ממש הפריע לי.אבל,מיום שהתחתנו הוא התחיל לשתות ובכמויות, הוא יוצא בלילות כשאני ישנה ונוסע או יושב בחנייה ושותה, והוא שותה המון עד שהוא במצב שהוא לא יכול ללכת....אני מוצאת את עצמי מתעוררת בלילה בחרדה, שאם הוא לא לידי במיטה הוא אולי זרוק באיזה מקום אחרי שקרה לו אסון, ניסיתי לדבר איתו ארוכות בנושא, ואפילו עירבתי את משפחתו אבל כ-ל-ו-ם לא קורה, הוא תמיד אומר שהוא "מפסיק היום", הבעיה היא שאת זה אני סובלת כבר כמה שנים. ופתאום עכשיוו, אין לי יותר כוחות.אני באמת לא רואה איך אפשר לגדל ילד בחיים כאלה, והייתי רוצה להפסיק את זה ולהחזיר את מה שהיה ביננו, אני מרגישה שהוא הורס את הקשר, או שכבר הרס, ושאין הרבה סיכוי להצליח ולתקן את הכל.אני חוששת מכך שמשפחתי תדע, אבל אני לא יכולה להמשיך ככה אפילו לא עוד יום אחד.אמרתי לו שאני מתכוונת לעבור להורים שלי, אבל מצד שני אני לא רוצה לפרק את הכל, עומד להוולד לנו תינוק בקרוב וכל כך קיוותי שזה יפתור את הבעיה אבל הוא לא מוכן לשמוע אותי, מתנהג באגואיסטיות ועושה רק מה שנוח לו.אני מאוד אוהבת אותו, למרות שהיחס שלו כלפי הוא נוראי, ואני יודעת שאם אני אעבור לגור אצל הורי, והכל יתגלה לא נוכל כבר לחזור להיות ביחד יותר, אבל אני לא מצליחה לגרום לו להבין את זה.אני מרגישה שכל החיים שלי נהרסים.במקום שזאת תהיה התקופה הכי מאושרת בחיי, היא כל הזמן מלווה בתחושה שהקשר איתו זה עומד להגמר בכל יום..... כי לטיפול ולא משנה לאיזה סוג הוא לא מוכן ללכת.אני צריכה עצה דחוף, לפני שאולי אעשה צעד בלתי הפיך מבחינת הקשר.תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
אלכוהוליסט. אולי טיפול בהלם יעזור
⌄
אומללה יקרה,
לפי מה שאת מתארת, את חיה עם גבר שהוא מכור לאלכוהול. או במילה אחת פשוטה: אלכוהוליסט.אני חושש שלא תצליחי לעשות משהו לבדך. זה שייוולד לך תינוק לא יגמול אותו, ורק יכריח אותך לטפל בשלושה, במקום בשניים, כפי שאת עושה עכשיו. אבל אולי... אולי... אם תעזבי אותו ותעברי להורייך, יש סיכוי שיום אחד הוא יתעשת, ויילך לטיפול גמילה. כי זה מה שהוא חייב לעשות.את יכולה ללכת לקופת חולים, ולברר איך עושים את זה, ולנסות לשכנע אותו ללכת לשם, ולעזור לו בתקופה הזו. אבל אני בכלל לא בטוח שיהיה לך כוח. העבירי את האחריות לבני משפחתו, וזה יקרה כאשר הוא יישאר לבדו. אולי גם לך יהיה קל יותר להשפיע עליו לעשות משהו, כאשר תהיי מרחוק, אצל הורייך. ואולי זו תהיה תחילת הסוף של הזוגיות שלך. החיים שלך לא נהרסים. החלום שלך של זוגיות טובה הוא שנהרס. יש לך ילד ועוד מעט שניים, ויש לך תמיכה מההורים, כפי שאני מתרשם. נצלי את זה ליצירת חיים חדשים וחלומות חדשים.