טיפול פסיכולוגי: התקדמות ושינוי
ליאן
קנאית חושדת ולא מאמינה
⌄
שבוע טוב ד"ר אורן,יש לי חבר מקסים אבל אין לי היכולת להאמין לו בו ולא ברוב האנשים שאני מכירה.הקשר שלנו הגיע לסף התמוטטות עקב אי האמון והקנאה שבי עד שהתחננתי בפניושאני אשתנה והוא החליט לתת לי עוד הזדמנות (וזאת לאחר שנתן לי כבר כמה הזדמנויות)הוא משקיע עליי המון ונורא אוהב אותי ודואג לי ואף חשב להציע לי נישואין אך טוען כיהרסתי הכל בגלל הקנאה וחוסר האמון. אני כבר נמצאת בטיפול פסיכולוגי מספר חודשיםאך עדיין נורא קשה לי להאמין ולחשוב מחשבות טובות. אני אוהבת אותו והפעם זו באמתההזדמנות האחרונה מצידו ואני חייבת להוכיח את עצמי. התוכל לייעץ לי בנושא?מודה מראש, ליאן.(אני בת 24 והוא 29 ואנו יחד כבר כ-9 חודשים)
אנונימית
קנאית חושדת ולא מאמינה
⌄
היי ליאן,הייתי חייבת להתייחס למה שכתבת,,וסליחה מראשאני גם הייתי באותה בעיה, הייתי קנאית, בכיתי, רבתי וזה אף פעם לא נגמר.את קנאית, שתלטנית, אז מה?את לא צריכה לשנות את עצמך וגם אם תנסי לא תצליחי, אני סבלתי בהמון קשרים בגלל הסיבה הזאת עד שמצאתי בחור מדהים שמבין אותי ואת הקנאה שלי, פשוט מתאים לי יותר. הוא אוהב אותי כמו שאני, נודניקית שמבלבלת לו את המוח, הוא אומר לי את זה בעצמו...אני ניסיתי בקשרים אחרים לשנות את עצמי, לא הצליח, הקנאה והסבל אכלו אותי מבפנים. אני לא מכירה אותך אבל כך זה היה אצלימאחלת לך המון אושר ושלווהאנונימית
ד"ר אורן חסון
כן ליצור את השינוי.
⌄
ליאן יקרה,
את נמצאת בטיפול פסיכולוגי כבר כמה חודשים, ולכאורה את בידיים הנכונות, ובכל זאת את פונה אלי, כי משהו לא עבד. אולי משום שאת לא עושה את שעורי הבית שאת לומדת בטיפול, ואולי משום שזה לא הטיפול הנכון. את חייבת לקחת את עצמך בידיים, ושאלי את הפסיכולוג/ית שלך איך עושים זאת מהר יותר. מה את צריכהלעשותכדי שזה יקרה. ויש דרכים לאמן את הרגש להתגבר על זה.ולגבי התשובה שקיבלת מאנונימית. מבלי משים, אנונימית מכוונת אותך לכבות את התקווה. כי כאשר היא אומרת לך, הנה, גם אני הייתי שם, וכל מה שאת צריכה זה למצוא את הגבר המתאים, היא לא שומעת אותך, שאת אומרת: אבל מצאתי חבר מקסים. אני רוצהאותו, ולא מישהו אחר, שאולי אמצא ואולי לא אמצא. אז כן, דאגי ליצור את השינוי, כי זה אפשרי, גם אם לא קל.ולעשות את זה, עד כמה שייראה לך מוזר, דווקא דרך התגברות על הפחדים שלך דרך מתן חופש הדרגתי לחבר שלך. רק כך תתרגלי אחרת.