התמודדות עם השפעת אם חמות
מירה
בעיות "חמות"
⌄
אני ובעלי נשואים מזה שנה ומאז החתונה אמו מנסה לחבל ביחסינו,לסכסך בינינו ולפגוע בי בכל דרך אפשרית.המעשים שלה נעשים מכוונה רעה ,קנאה וניסיון להשתלט על בנה .עליי לציין כי היא אישה ממורמרת וזהו דפוס התנהגות קבוע אצלה לגבי כל כלה,הבעייה מקשה עליי מאוד ואיני יודעת כיצד להתמודד איתה במיוחד כאשר הריבים היחידים שלנו הם רק עליה,איני רואה כיצד אני יכולה לחיות חיי נישואים בריאים ומאושרים מבלי שהיא תהיה גורם עיקרי לבעיות בנישואינו.בעלי מודע לאופיה של אימו אך לא עושה דבר משמעותי בנידון בכל פעם שיש איתה "סצינה" הוא אמנם מסכים איתי אבל לא מעבר לזה והייתי מצפה ממנו ליותר,אני מרגישה שהדבר פוגע בי בחיי היום יום ומשפיע על מצב רוחי.
ד"ר אורן חסון
לקרר...
⌄
מירה יקרה,
מה את רוצה שבן זוגך יעשה עם אמו? יתקן את דרכיה? אני חושש שזה קצת מאוחר מדי. כשהתחתנת איתו, התחתנת גם עם השפעה מסויימת שיש לה עליו. יש זוגות שבהם השפעה זו חזקה, יש שלא. אבל כפי שאני מבין זה לא שהוא נוהג שלא כשורה, פרט לכך שהוא לא שם לה גבולות. ואם הוא לא יכול לעשות זאת באופן אסרטיבי, אל תדרשי ממנו שיעשה זאת. רק דאגי להקטין את החיכוך, ושבן זוגך יבין למה. ותפסיקי לתת לה לנהל את חייך, כי אם זה פוגע בחיי היום יום שלך, ומשפיע על מצב רוחך, זו בעיה שלך. דאגי לכך שזה לא יקרה, וחפשי לצאת מזה ולמצוא לעצמך עיסוקים אחרים, ובודאי להיות כמה שפחות בקירבתה, למרות הלחץ, במקום להכנס למצבי רוח.