התמודדות עם השפעה שלילית בקשר

תאריך פנייה: 29.09.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חוששת
זקוקה לעצה מכל הלב
29.09.2010 • 20:32

שלום רב,
בקצרה אני רוצה לקבל הפניה מה לעשות עם המצב בו אני נמצאת:לפני חודשים ספורים יצאתי מקשר הרסני ביותר שהגבר שעמו חייתי ידע לסחוט אותי רגשית ולהפעיל מניפולציות רגשיות עצומות. הרבה ניסיתי לקחת את רגליי ולברוח אך כל פעם הוא ידע כיצד להפעיל עלי "מנגנון" ולגרום לי להישאר מתוך מצפון, מתוך כורח ומתוך פחד שלא אמצא מישהו אחר. הוא גם טרח כל הזמן לטפטף לי כמה אני לא שווה בלעדיו, כמה לא אמצא אהבה אחרת ושהוא עושה לי חסד שהוא נמצא איתי. שאני לא ראויה לאף גבר אחר.כאשר היינו מקיימים יחסים, היה משתמש בי לאינטרסים של עצמו ומשאיר אותי ללא מגע, ללא אכפתיות וללא סבלנות אפילו להיות לצידי - וישר נרדם לאחר שהיה מסופק. כך היה שנים וברוך ה' הצלחתי בעזרה סוציאלית ברוכה לצאת מהמעגל ההרצני הזה שבכל פעם נמשכתי אליו.היום, כחצי שנה לאחר מכן, ניסיתי לצאת לכמה דייטים ומוצאת את עצמי בכזאת מהירות "מתמסרת" לגבר שעמו אני יוצאת ורק לאחר כמה פגישות פתאום מתעוררת ונבהלת שמא אני עושה את אותה פעולה כמו עם האקס. מרגישה עול כבד על ליבי ושאני "סוחבת" אותו איתי כל הזמן. הוא הצליח להחדיר בתוכי רגשי נחיתות עצומים עד כדי כך שאיני אוהבת אפילו את עצמי כאשר אני מתבוננת בראי.כמה אדם יכול להיות רע למישהי שהיתה רק טובה איתו? האם אצליח להשתחרר מהתחושות הללו ולמצוא אהבה שוויונית? חשוב לי לציין שחום ואהבה חשובים לי כמו אוויר לנשימה...

ד"ר אורן חסון
להמריא מחדש
01.10.2010 • 14:47

חוששת יקרה,
אני מוכרח קודם כל לציין לטובה את היכולת שלך לזהות את הבעיה. שלא השתחררת מההשפעה שלו עליך. המשפט הראשון בפיסקה האחרונה שלך רק מדגישה את זה. עוד לא השתחררת מהרוע שלו, ומהאגוצנטריות שלו. וזה לא רק שאת לא מאמינה בעצמך, אלא שאת גם לא מאמינה עדיין באחרים. זה הולך ביחד. רצוי שתלכי לטיפול פרטני. תהליך יעוץ כזה גם יסייע לך וייתן לך יד מלווה בקשרים הבאים שלך, ויתמוך בך כאשר תרגישי שהטרמפולינה שלך מנוקבת, ושאת שוקעת בה עם כל נפילה קלה במקום להמריא משם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083