חופשה מהחיים: פסק זמן לזוגיות

תאריך פנייה: 29.09.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
פרידה
29.09.2010 • 15:23

האם הצורך בפרידה הוא לגיטימי כדי לקחת פסק זמן ולהבין האם גירושין הם מה שאני רוצה? אני מרגישה מחנק היום, לחץ נפשי אדיר וכי איני יכולה לחשוב בבהירות. אני יודעת שאני אוהבת את בעלי אך כיום לא מרגישה כלום. ואולי הפסקה תתן לי להרגיש שוב. נמצאת בטיפול פרטני אך נכון להיום המצב מוביל בוודאות לגירושין. האם לדעתך בקשה כזו יכולה להיות הגיונית? ניסינו טיפול זוגי אך אני מרגישה שזה לא הפתרון עבורי..כיום

ד"ר אורן חסון
חופשה מהלחץ לזמן מוגבל
01.10.2010 • 14:46

אלמונית יקרה,
יכול להיות שאת באמת רוצה להיפרד וזהו, ולכן כל פיתרון ביניים שאינו כולל פרידה פיזית קשה לך רגשית.אבל עוד לפני שאת לוקחת לעצמך את הפיתרון של פרידה ופסק זמן במגורים נפרדים, אני מציע שתעשי צעד שהוא דרסטי פחות. קחי פסק זמן של שבוע או שבועיים מהחיים. לכי לגור בבית מלון בצפת, בצימר בערבה או בנופש בשפת ים במאוריציוס. במילים אחרות, קחי את הזמן לעצמך לבד, ותני למחשבות שלך ליפול זו לצד זו, בנחת, בלי לחץ, כמו קוביות טטריס, עם הזמן. כך הראש שלנו עובד. דווקא השחרור מלחץ מצליח לייצב את החשיבה שלנו ולהצליל את המחשבה. זה אמנם נראה כמשהו מאד אגואיסטי, לצאת לחופשה מהחיים לבד, על חשבונו ועל חשבון אחרים (הורים, למשל, אם יש לכם ילדים והם יכולים לעזור לאביהם כשאת רחוקה). אבל אם אתם יכולים להיות ביחד – זה יכול לתת לכם סיכוי טוב יותר מאשר פרידה זה מזו כאשר הלחץ לא רק נשאר על שניכם, אלא במובנים מסויימים אפילו גדל, בשל התנאים.ואם עדיין תרגישי שפרידה היא הדבר הנכון, מותר לך לנסות אותה קודם, לפני הפרידה הפורמלית, החוקית. עם הסיכונים שלא יהיה מי שירצה אותך בחזרה אחר-כך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083