הכאן והעכשיו: האם הוא מתאים לחיים?
לילו
פרשת דרכים
⌄
שלום
אני בת 24 ונמצאת בקשר עם בן זוגי כבר 4 שנים. לאחרונה התחלנו לדבר על דברים קריטיים בין בני זוג. הדיבורים התחילו בעקבות כך שאין ספור פעמים כל הסובבים אותנו מציקים ושואלים מתי נתחתן?אנו מגיעים מבתים שונים מבחינה סוציואקונומית מה שמוסיף לחיכוך ביניניו בכל הקשור לדיבורים על העתיד.מכל הדיבורים אני כבר מרגישה שאיבדתי כל חשק להתחתן. אני רוצה לציין שאני מאוד אוהבת את בן זוגי אך פתאום כשעולים כל נושאי השיחה האלו אני מתחילה לחשוב האם אני במקום הנכון? האם זה הגיוני שעוד לא הציע לי? ופתאום גם זה שהסקס בינינו לא מדהים עולה ואני כבר מרגישה במערבולת שאני לא יודעת איך לצאת ממנה ולאיזה כיווןממש אשמח לתגובה
ד"ר אורן חסון
כשרוצים שתסיימי את "הכאן והעכשיו"
⌄
לילו יקרה,
זה אכן מבלבל. היית במקום שבו נהנית להיות בו ב"כאן ועכשיו" שלו. ולפתע, את צריכה לשאול את עצמך אם הכאן והעכשיו האלה מתאים גם ל"כל החיים". אולי לא. אני בודאי שלא יכול לדעת. זה דברים שאת צריכה לשאול את עצמך, ואכן שואלת, ואין לך תשובות. ולכן אולי באמת הכאן והעכשיו שלך לא מתאימים לך לכל החיים. או... וגם זו אפשרות, שכאשר מלחיצים אותך, ואת מרגישה כפויה, כל הכייף נעלם לך, והחופש, מה שהופך אותך לכבוייה.ואולי סתם לא בא לך עכשיו להתחתן ולהביא ילדים, כי לא בא לך להכנס למחוייבויות של החיים. את רוצה עדיין להיות אשה צעירה שחיה, שלומדת, שבונה קריירה, שבונה, בצד הזוגיות, את הלבד האישי שלה, ולא רוצה עדיין להגיע "לשלב הבא".חשבי על זה ועל זה ועל זה, ונסי לחפש את הדרך האמיתית שלך ביניהם. כלומר, מהו הדבר הנכון ביותר לגבייך, ולכן גם איך פותרים אותו. ואלו הם אולי שלושה פתרונות שונים, לפעי הבעיה שהיא הבעיה שאיתה את צריכה להתמודד.