תשוקה בקשר: מה טוב עבורך?
שני
בחור חדש
⌄
אורן שלום,אני בת 29 ויוצאת עם בחור מזה כחודש. יש לנו סך הכל תקשורת טובה, אנחנו נפגשים הרבה ודי נהנים יחד. אני לא בטוחה עדיין מה אני מרגישה כלפיו ואם אני מעוניינת להתחייב לו כחבר רציני (הוא בטוח שהוא אוהב אותי ומעוניין להתחייב לי). אחת הבעיות המרכזיות שבגללה אני לא בטוחה היא תחום המין (פרט לזה, הייתי יכולה להסתדר עם דברים שונים שלא נראים לי אצלו ולפחות להתחייב לניסיון רציני של היחסים).הבעיה המינית- שאין לי המון משיכה אליו. יש לי מעט משיכה לעיתים, אני יכולה ליהנות ממין איתו במידה מסוימת אבל ממש לא כמו שהייתי רוצה. היו לי לא מעט מערכות יחסים בחיים שבהן לא הרגשתי משיכה לבן הזוג כלל, ואני ממש לא מעוניינת לחזור על החוויה. אבל איתו זה לא עד כדי כך חד משמעי- היו מעט פעמים שהרגשתי משיכה כלפיו, אבל זה אף פעם לא היה מספיק חזק כדי שאני אגמור בקלות ובצורה חזקה ומהנה (כמו שבהחלט כבר קרה לי בחיים).אני לא יודעת מה לעשות. מניסיון שהיה לי לאחרונה, הייתה לי מערכת יחסים של 7 חודשים שהתחילה בחודשיים לוהטים אך לאחר מכן ממש לא היה לי חשק למין עם הבחור. אני פוחדת שאם כבר מההתחלה זה לא הולך חלק, מה הסיכוי שבהמשך לא יהיו בעיות משמעותיות?השאלה שלי היא, בעצם, האם מהניסיון המקצועי שלך יש טעם להשקיע כאשר כבר מההתחלה התשוקה היא לא משהו? האם התשוקה עצמה יכולה להשתפר, או שעדיף להפרד לפני שהוא יקשר אלי אפילו עוד יותר?אשמח לקבל תשובה, תודה
ד"ר אורן חסון
ללמוד את עצמך
⌄
שני יקרה,
זו שאלה שכדאי שתבדקי אצל מטפל מיני. עקרונית, התשובה אינה חד משמעית: יש נשים שאם אין להן תשוקה בתחילת הקשר, גם לא תהיה מאוחר יותר (לפחות, זה מה שהן מדווחות), יש נשים שמפתחות תשוקה אל הגבר שלהן עם הזמן. אבל אין לי נתונים סטטיסטיים כדי לומר לך, ואולי זה גם לא משנה, כי את צריכה ללמוד עם עצמך מה טוב לך, ואיך את מגיבה. והדרך הטובה ביותר ללמוד מה טוב לך, היא לנסות. עד שתחליטי שאת מכירה את עצמך מספיק כדי לעצור את הנסיון.