התמודדות עם השפלה בזוגיות
רותי
השפלות
⌄
שלום
לך,אני בזוגיות מזה 25 שנה.מערכת היחסים היתה קשה רוב הזמן, אך בעקבות טיפול אישי עם פסיכולוג היתה הטבה משמעותית.הדבר העיקרי שמציק לי איתו עכשיו אלה הם הצעקות והיחס המזלזל שלו אלי וכל זה בנוכחות הילדים או אורחים המגיעים אלינו.ניסיתי לדבר אל ליבו מספר פעמים , כולל תחושת ההשפלה המלווה לזה, ביקשתי , הסברתי , אך אני לא מצליחה למגר את ההתנהגות שלו אלי.יש לך עצה בשבילי ?מה עוד אני יכולה לעשות שלא עשיתי?
ד"ר אורן חסון
מה שלא צריך להיות בביתך שלך
⌄
רותי יקרה,
את צודקת, ודברים כאלה אינם צריכים להיות בזוגיות. זו תחושה קשה להרגיש מושפלת בעיני מי שהכי חשוב לך בעולם, ובעיקר בעיני עצמך, בביתך שלך.אני לא יודע מה עשית, ואני בטוח שניסית לעשות הרבה. עשרים וחמש שנים הן הרבה שנים לנסות. ואם אבקש ממך לכתוב לי את כל מה שניסית, הרי תקצר היריעה. זו לא שאלה לפורום, רותי. לצערי. זו שאלה ארוכה כאורך חצי יובל שנים, והתשובות לה בודאי מורכבות.אבל כפי שאמרתי – אינך צריכה להרגיש כך בביתך שלך, ומול ילדייך, וגם לא מול עצמך. אני לא יכול אלא לייעץ לך לקחת אותו ליעוץ זוגי, ולהכין את עצמך לכך שזה יהיה תהליך ממושך, אבל גם שיש תקווה בסופו.
רותי
מה שלא צריך להיות בביתך שלך
⌄
תודה על תשובתך. אני מאוד מעריכה את כל מה שאתה עושה בפורום זה.רק רציתי להוסיף שודאי ברור לך שהוא מתנגד נמרצות ללכת ליעוץ זוגי, כך שזה במקום מסוים, מותיר אותי חסרת אונים אל מול המציאות הלא פשוטה בשיגרת הזוגיות.אני שוקלת , בהתאם להמלצתך, לחדש את המפגשים עם הפסיכולוג , אם כי כרגע נראה לי , שללא שיתוף פעולה מצד בעלי , מדובר במצב שהוא על גבול חסר תקנה.ושב אני מאוד מודה ומעריכה על עשייתך הברוכה.
ד"ר אורן חסון
הגדרת מטרות ו... סבלנות.
⌄
רותי יקרה,
תודה. והאמת היא שבעשייה איטית ובהדרגה, את לפחות יכולה לשפר גם ביעוץ פרטני, כאשר תגדירו את זה כחלק מהמטרות שלך. וגם, את היכולת שלך להתמודד עם זה. לפעמים שני הדברים כרוכים זה בזה.