דרישות שינוי בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 26.11.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
חסוי
לדר' חסון היקר
26.11.2006 • 08:52

ראשית כל,תודה רבה רבהעל תשובתך בנושא: להפסיק לדרוש ממנו להשתנות.מה-22.11.06.אבל מה עושים כאשר הבן-זוג אומר שהוא באמת רוצה להשתנות .(מכיון שמס' רב של פעמים רציתי לעזוב והוא אמר שישתנה).אבל השינוי לוקח זמן ורק שאני כועסת ושוב מאיימת לעזוב הוא עושה מה שצריך.אני לא רוצה יותר לכעוס ולאיים לעזוב אותו,מכיון שאני לא רוצה שימאס לו. אני בסך-הכל רוצה שהוא יתנהג כמו שצריך ויהיה לנו טוב ביחד.בלי כעס ובלי מריבות.איך עושים את זה???.

ד"ר אורן חסון
לעמוד מולו עם סטופר ביד
28.11.2006 • 00:27

חסוי יקרה,
אני מתרשם שלא הפנמת את מה שהצעתי. הצעתי להפסיק לדרוש ממנו להשתנות, וזה, כך מתברר לך עכשיו, קשה לך לביצוע. את עדיין רוצה שהוא "יתנהג כמו שצריך", ועדיין רוצה שהוא ישתנה, ולכן את מאבדת סבלנות. את עדיין מעדיפה לריב איתו מאשר לחיות איתו כשהוא לא משתנה. זו בחירה שלך, במודע או שלא במודע.יש שתי דרכים לפתור את הקונפליקט ביניכם: או שהוא ישתנה, וזה לא עובד, או שאת תשתני, כלומר, תפסיקי לדרוש ממנו להשתנות ותשלימי עם זה, וגם זה לא עובד. את פנית אלי בשאלה, ואני יעצתי לך לקחת אחריות, ולעשות את השינוי אצלך. אם הוא רוצה להשתנות, הניחי לו לעשות את זה בקצב שלו. הוא כבר יודע מה את היית רוצה. ואת, אם תקבלי אותו כפי שהוא, לא תצטרכי לעמוד מולו עם סטופר ביד.אחרי הכל, אם אף אחד מכם לא יצליח לגשר על הפער הזה, התוצאה לא תהיה טובה. במקרה הזה, אני ממליץ על יעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חסוי
לדר' חסון היקר
29.11.2006 • 08:57

תודה רבה על התייחסותך.ועל תשובתך הטובה והמקצועית.יישר כוח!