התמודדות עם החלטות קשות
ספיר
בוגדת.
⌄
יש לי חבר שנה וקצת. פתאום חזר לחיי מישהו מהעבר. מצאתי עצמי חיה חיים כפולים. יושבת עם בן זוגי ומספרת לו כמה הידיד עבר הזה מקסים ועוזר לי ונחמד הכרתי בינהם. עד שנפלתי לזה. מערבולת מטורפת וסערת רגשות. סיפרתי לידיד הזה שנפרדתי מחבר שלי. כי רציתי אותו. רציתי לחבק אותו ולנשק אותו נמשכת אליו מרגישה אליו, התאהבתי בו. אבל לא יכולתי להפרד מהחבר כי גם אותו אני אוהבת. אני חיה חיים כפולים. אני מאבדת את עצמי. אני לא שולטת בזה. מערכת של שקרים. יוצאת איתו לבלות ופרנואידית שמה אחד החברים של בן זוגי או מכר שלו יראה אותי עם בחור אחר. אבל לא יכולה להסתיר את זה או לחמוק כי הוא חושב שאני שלו, אז למה בעצם שלא יגע בי, ינשק אותי, או יראה חיבה כלשהי בפומבי? אני מרגישה שאני בטלנובלה. אני בוגדנית. בחיים לא חשבתי שאעשה דבר כזה. שנאתי אנשים שעשו דברים כאלה, ניתקתי קשר עם חברה שהיתה בוגדת על בסיס קבוע. ובסוף אני עושה את זה גם.אני אובדת עיצות.אני אוהבת אותו, ואותו, אני חיה חיים כפולים שקריים ולא מסוגלת לשכב עם החבר והוא מרגיש את המרחק ואני רבה איתו וכועסת עליו סתם, כאילו מאשימה אותו בבעיות שלי. אני רק רוצה להשתחרר מהבוץ שנכנסתי אליו.אהבה כפולה.חיים כפולים.
ד"ר אורן חסון
להחליט זה גם להפסיד
⌄
ספיר יקרה,
אני לא מודאג מזה שאת עם שניים עכשיו, כי זה הרי מצב זמני. או שאת תישברי ותחליטי, או שהדבר יתגלה. כך או כך זה ייפתר. אם כי, אם כבר זה יקרה, אז אולי מוטב שתפתרי זאת בתנאים שלך, בקצב שלך ובכיוון שתרצי יותר, ולא כאשר לא תהיה לך ברירה, ותצטרכי לעשות זאת בתנאים שייכפו עליך.אבל את צודקת בכך שאת צריכה להיות מודאגת בעניין התדמית שלך בעיני עצמך. גילית שהעולם מורכב, ושאת לא מושלמת. הידיעה הזו כופה עלייך לבנות את תפיסת העולם שלך מחדש, ואת עולם הערכים וסולם הערכים שלך מחדש. זה יכול להיות לא קל. אני מציע לך לקבל את זה שאת לא מושלמת, וללמוד מהם התנאים שבהם הפכת להיות לא החלטית, ומדוע. אולי תביני שהיו לך סיבות די כבדות משקל להיות הססנית ולא החלטית. כפי שאמרתי, העולם אינו שחור לבן, ולדעת ולהפנים את זה, נקרא להתבגר.אני יודע שזה לא קל, אבל את שם, כך שאת יודעת שאין לך ברירה. עשית את מה שעשית, את חיה את המציאות שלך, ועכשיו את צריכה ללמוד להפיק את הלקחים. לא פשוט, אבל אפשרי. ואל תפחדי מהנזק – כי נזק יהיה. ככה זה כשמחליטים – תמיד מפסידים משהו. והרי אחת הסיבות לכך שלא החלטת היתה כדי להימנע מהנזק הנובע מההחלטה. האם זו היתה גם הסיבה העיקרית לקושי שלך להחליט?