התמודדות עם דעת הקהל בזוגיות

תאריך פנייה: 20.12.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תות
התייעצות
20.12.2012 • 21:16

שלום
לך דוקטור פגשתי בחור שהוא טוב לב מעניין נחמד ויש בינינו כימיה השיחה זורמת רק מה הוא לא נאה בכלל יש שיגידו מכוער וגם בגובה שלי שזה לא גבוה יחסית לבחור. חברים שלי אומרים לי שאני בחורה יפה אני קצת חסרת ביטחון למרות שעמוק בפנים יודעת שאולי זה נכון. כשאני איתו אני חוששת ממה יחשבו אנשים עליי למה אני עם בחור שלא נראה טוב ומסתכלת על זוגות שהבחור שם גבוה ונאה ולא יודעת מה אני מרגישה אבל זה לא הרגשה נוחה. אני שואלת את עצמי האם נכון להיות עם מישהו שנראה כך מוטרדת איך זה נראה מהצד שאולי אני אמורה לחפש מישהו גבוה ונאה. שאולי מגיע לי מישהו גבוה ונאה ושאולי אני מתפשרת על מישהו שלא נראה טוב. גיל שלו שלושים שלי כמה שנים פחות. מה לעשות? האם אני חושבת נכון או שטועה? תודה מראש על העצה.

ד"ר אורן חסון
הכוח להתמודד עם דעת החברה
23.12.2012 • 21:19

תות יקרה,
אני חושב שההכרות עם הגבר שהכרת עכשיו מאלצת אותך להתמודד עם האיכות והאופי של עצמך. אני לא אומר זאת כביקורת, אלא כדי להבהיר שאת באמת צריכה ללמוד להכיר את עצמך. אם קשה לך להתמודד עם הביקורת של הסביבה, אז הבחור לא יתאים לך, כי לאורך זמן תהיי מאד לא מרוצה. כל מבט אקראי עלול להתפרש בעינייך בעינייך כביקורת. גם זה, וגם ביקורת מפורשת יותר יאלצו אותך להתמודד עם עצמך ועם הכוח שלך להחליט בעצמך מה טוב לך ומה לא טוב לך.יתכן שתקחי זאת כהחלטה להתמודד עם כל אלה וללמוד להיות בעלת אישיות חזקה שיודעת לצפצף על החברה ועל מבטיה ועל צקצוקי הלשון, אבל אני לא מציע לך בהכרח לקחת זאת כפרוייקט. את צריכה להחליט אם את רוצה בזה או לא. אם את חושבת שדעת החברה חשובה לך מדי, ושלא תצליחי להתמודד איתה, הניחי לזה.אבל בצד זה, אוסיף עוד משהו. הכרתי לא מעט נשים שאמרו לי שגם אם הגבר נראה להן מכוער בתחילת הקשר, היופי הפנימי שלו חיפה על כך במהירות, ולאחר מכן לא ראו זאת, והיו מאושרות עם הגבר בשל הטוב שהיה בו עבורן. והיו גם שלא היו מסוגלות לזה. כך שגם בכך את תצטרכי להכיר את עצמך ולדעת מה טוב לך ומה לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083