התמודדות עם דחייה בהריון

תאריך פנייה: 02.07.2014 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
רונית
הריון וזוגיות
02.07.2014 • 11:43

שלום רב ,
מעולם לא כתבתי לך בפורום הנ"ל אך אני מבקרת בפורום על בסיס יומי ומאוד נהנית ולומדת מתשובותיך המקצועיות יישר כוח !!!!אני בת 32.5 בהריון שלישי לאחר ניסיון של כשנה להיכנס להריוןאני ובעלי נשואים 5 שנים , יש לבעלי תכונה שלדעתי היא מאוד פוגעת הוא ממש מתרחק ממני כשאני בהריון וכחצי שנה לאחר הלידה ( הניסיון של שני הריונות קודמים .אני כבר בחודש שישי זאת אומרת שלא היה ביננו מגע מיני לפחות חצי שנה . הוא מודע לנושא ,יודע כמה זה פוגע לדבריו הבטן שלי מרתיעה אותושאלה כללית האםזה נושא זה נפוץ אצל גברים - דעתי האישית שאישה בהריון זה הדבר הכי יפה שיששאלה נוספת בתקופה האחרונה אני מרגישה כי החשק המיני שלי ממש בשיאו כפי שמעולם לא היה האם אלו תופעות של ההיריון ?

דניאלה
הריון וזוגיות
02.07.2014 • 13:24

היי רונית, הייתי חייבת להגיב לך מניסיוני האישי..... גם אני ובעלי לא קיימנו יחסים כול ההיריון כי פשוט לא יכולנו פיסית.... זה היה קשה... ואני יכולה להגיד לך שהחשק המיני שלי היה בשמיים.... כול היום... ואכן זה קרה לנשים רבות שאני מכירה אז אני מסיקה שזו תופעה נורמלית בהריון. זה גובר עוד יותר כאשר לא מממשים את התשוקה הזאת. שיהיה הריון קל ובריא!!

ד"ר אורן חסון
דחייה בעת ההריון
04.07.2014 • 18:33

רונית יקרה,
זה נכון. זה פוגע, וזה מרחיק, וההתנהגות שלו גורמת לך לחשוש, באופן טבעי, שזה גם גורם לו להתרחק. זה גם נותן לך תחושה שזה לא הוגן, וגם תחושה שהנה את בשיא פריחתך והוא לא איתך. מאד מתסכל.יחד עם זאת, יש נטיות של משיכה ודחייה שקשה להתגבר עליהן, לפחות ללא טיפול מעמיק. הצד החיובי בזה הוא שאת יודעת שזה עניין זמני. היכולת שלו לשנות את יכולת המשיכה שלו אליך כשאת בהריון, כנראה קשה יותר לעבודה עצמית מאשר היכולת שלך לקבל זאת כמשהו זמני, ולהניח לזה. גם זה לא הוגן, אבל גם על תחושת הלא הוגנות הזו אפשר להתגבר, כאשר את מבינה שמה שמחכה לך אחר כך יהיה טוב יותר. ואם תוכלי להתחזק עוד מתשובתה של דניאלה, מה טוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083