התמודדות עם בת זוג מלחיצה
אריק
משבר בזוגיות
⌄
אני וחברה שלי כבר יותר משנתיים ביחד. מאז שאני מכיר אותה היא בחורה מאוד לחוצה ונורא פסימית. אני לעומתה בדיוק ההפך ממנה. אולי בגלל זה נמשכתי אליה מלכתחילה. כל הזמן במשך השנתיים האלו דיברתי איתה על זה שהיא צריכה קצת לחשוב אחרת וקצת יותר להירגע ולזרום יותר. כאשר דיברנו כל יום שמעתי ממנה רק תלונות על דברים ופסימיות לגבי דברים שגם אני דואג לגביהם אך מנסה להיות אופטימי. בזמן האחרון הפסימיות וההתנהגות שלה מוציאה ממני את כל הכוחות ואת כל האוויר. כרגע אני לא בשלב בחיים שיש לי את כל הכוח בשבילה ובזמן האחרון אני לא סבלני אליה ומנסה להתחמק משיחות איתה. אני עדיין אוהב אותה מאוד אבל נורא קשה לי להמשיך ואני יודע שאם נמשיך להיות ביחד אז ירד לי ממנה ואני רק אפגע בה. לפני יומיים דיברתי איתה על זה ואמרתי לה שזה כבר מקשה עליי ושאני עדיין אוהב אותה ואני מוכן לעזור לה לשנות את זה בה בשביל לשפר את היחסים בינינו ובשביל לגרום לה להרגיש יותר טוב עם עצמה. היא ענתה לי בכך שהייתה עקשנית ואמרה שככה היא והיא לא יכולה לשנות את זה ושאני יעשה מה שבא לי, כל השיחה נעשתה כמובן קשה לשנינו ולא ידעתי איך להמשיך משם. נפרדנו זה מזה לשלום בכך שסיכמנו שכל אחד יחשוב איך ממשיכים מהנקודה הזו שאנו נמצאים בה כרגע. אני האמת לא יודע מה לעשות וחבל לי על הקשר המדהים והמיוחד שהיה בינינו אבל אני לא חושב שאני יוכל להמשיך כך. מה עליי לעשות????? אשמח לעזרה
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
אריק יקר,
אתה בדילמה, כי מצד אחד יש בה דברים שאתה מאד מאד אוהב, ושטוב לך איתם, ומצד שני, היא שואבת ממך את שמחת החיים. בסופו של דבר, תצטרך להחליט מה חשוב יותר, ובעיקר - אם תוכל לשמור על שמחת החיים שלך לאורך זמן למרות שבת זוגך לחוצה ומלחיצה ורואה את העולם בהכללות שהן בצבע אפור כהה.אתה רוצה לעזור לה לתקן את עצמה, והיא בתשובתה בעצם אומרת לך שהיא פגועה - כי אתה מערער את הביטחון שלה באהבה שלך - כי אתה לא מקבל אותה כפי שהיא. כלומר, אם היא לא יכולה להבטיח לך שינוי, והיא לא חושבת שיכולה לעשות את השינוי שתרצה (וסביר גם שיש בה התנגדות לכך, מסיבות שונות - שאחת מהן היא שהיא לא מכירה משהו אחר), אז זה אומר שהיא אולי תאבד אותך. אני חושש שאתה צריך לבחור או לא לבחור בה כחבילה כפי שהיא, על הטוב והפחות טוב שבה.