התמודדות עם OCD בזוגיות

תאריך פנייה: 27.11.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילי
או סי די וזוגיות
27.11.2009 • 15:32

אני יוצאת עם מישהו מספר חודשים והוא לוקה באו סי די בכל מה שקשור בנקיון וחיידקים.אני אוהבת אותו ורוצה להמשיך את הקשר אבל יש בנינו חיכוחים בנושא הנקיוןאני לא יודעת איך להתמודד עם זה ומה אני אמורה לעשות. אני מנסה להתחשב כמה שיותר אבל נראה שהוא לא ממש מבין אותי ואת זה שאני לא כמוהו.מבקשת עצות

ד"ר אורן חסון
זוגיות תחת זכוכית מגדלת
29.11.2009 • 01:10

לילי יקרה,
בודאי שיש ביניכם חיכוכים בנושא הנקיון. אחרי הכל הוא כפייתי בעניין הנקיון. היכולת שלך להתמודד עם זה לבדך היא מוגבלת. אם הוא מאובחן, הוא נמצא כנראה בשלב שבו הוא הפנים את מצבו, אבל לא מעוניין לטפל בו, כי כך, עבורו, העולם נוח יותר ומתאים יותר. אז למה לשנות? ואולי הוא חרד מהמחשבה הכרוכה בהכרה שאם קשה לחיות לצידו, אולי הוא צריך לעשות משהו, וממש לא בא לו להתאמץ או ללכת לטיפול.ולגבי עצמך, לא כתבת מהם כל הסימפטומים של ה-OCDשלו. לעיתים קרובות הם קשורים גם ברתיעה מנוזלי גוף, מה שלא מאפשר אינטימיות במידה סבירה ומענגת. יש גם הנרתעים מנשיקות, שלא לדבר על מין אורלי. אם זה המצב באופן בולט, חשבי היטב אם את רוצה להיות שם כל עוד אינו הולך לטיפול. קחי בחשבון שבתחילת הקשר הוא יהיה מוכן לעשות יותר מאשר בהמשך, לאחר שההידלקות הראשונית דועכת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083