התמודדות עם בגידה: טיפים ועזרה
אפרת
בגידה בבן זוג
⌄
ד''ר חסון-שלום,אני באמת לא יודעת אם יש משהו שאתה יכול להגיד כדי לעזור לי,אבל אני נמצאת בנקודה שממש קשה לי להמשיך ולנהל אורח חיים נורמלי נוכח המעשה שעשיתי, קיוויתי שאולי תוכל להשקיט מעט את המצפון שלי ולתת לי קצת כלים להתמודד עם כל רגשות האשמה שמציפים אותי.הרקע הוא כזה-אני בת 26 ואחריי 3 מערכות יחסים אינטנסיביות בחיי..אני מבינה שאני נורא תלויה בגברים שלי והקשרים הם קשרים המבוססים על אובססיה ושליטה או מצידי או מצד הבן זוג...הקשר האחרון שהיה לי-לפני הנוכחי,היה מערכת יחסים בת שנה וחצי עם אדם שאינו יליד ישראל,בעל ערכים שונים והתנהלות מיוחדת ,ששילבה בתוכה אלימות רבה-גם מצידי וגם מצד הבן זוג-שהיה אדם חד ואינטלגנט וידע לתמרן אותי לכל נקודה שרצה בלי הרבה קושי.לצד האלימות הייתה גם המון תשוקה וכנראה בגלל זה-נשארנו בתוך המעגל ההרסני הזה כל כך הרבה זמן...בשלב מסויים באמת הגיעו מיים עד נפש והחלטתי לסיים את הקשר-אך אני לא יכולה להגיד שעשיתי את זה בלב שלם-כי עדיין אהבתי אותו מאוד ומחשבותיי היו נתונות רק לו משך תקופה ארוכה ,אפשר להגיד שממש עצרתי את נשמתי וחיכיתי שיחזור במשך8-9 חודשים לפחות.ולמרות שניסה שוב ושוב ליצור איתי קשר לא נכנעתי לו בגלל כל הכעס שהיה בי על השנה שעברתי איתו.אז הכרתי את ב'-בן הזוג הנוכחי שלי-שהוא אדם פשוט מאוד,ללא השכלה-בן גילי,שבא גם הוא מרקע משפחתי קצת בעייתי.אין לו הורים והוא גדל אצל דודים,בקיצור-אדם שתלוי בי ריגשית ונפשית.,אך אדם מלא אהבה ונאמנות שזה דבר שנורא משך אותי-כנראה בגלל הקרירות והרוע שספגתי מהקודם.הוא עזר לי להתמודד עם הבדידות והכאב ולאט למדנו לאהוב אחד את השני.הבעיה התחילה כשבאמת כבר הרגשתי חזקה מספיק .הוא יצר קשר שוב-והרשתי לעצמי להפגש איתו כדי להחזיר לעצמי את כבודי כביכול-דבר שבדיעבד לא היה קשור לכבוד בכלל-הוצפתי תשוקה ורגש עז,והוא מצידו דאג להפעיל שוב מניפולציות רגשיות לצד אלף הבטחות על עתיד ורוד...נכנעתי לתשוקה ושכבתי איתו ולא פעם אחת-אלא 3 פעמים במשך כמה ימים וכל זה בלי שבן הזוג שלי יחשוד במאום.עם הזמן הבנתי לאט שאין לי עתיד עם אדם שכזה(הקודם) למרות הרדיפה הבלתי פוסקת שלו אחריי-עד עכשיו-במשך 4 חודשים,שבאמת אני מעדיפה להשאר עם הנוכחי שאוהב אותי כל כך ודואג לי כל כך.הבעיה היא שלמרות ההחלטה הפנימית הזו אני מוצפת ברגשיי אשמה נוראיים על הבגידה המטורפת הזו-שהסיבות שלה באמת ידועות לי ואני מבינה שאולי זה משהו שהייתי צריכה לעשות כדי להמשיך הלאה,אבל בכל זאת נורא קשה לי להתמודד עם מה שעשיתי לו מאחוריי הגב-במיוחד לנוכח הנאמנות המטורפת והתמימה שלו אליי...הוא אדם קשה מאוד ואין סיכוי שהוא יוכל להתמודד עם הידיעה שבגדתי בו,הייתי מאוד רוצה לספר לו ,אבל אני יודעת שזה רק כדי לנקות את המצפון שלי ואני שואלת אם זה באמת מה שאני צריכה לעשות-או אם יש איזשהי דרך שאני יכולה להתמודד עם המעשים שלי בלי להרוס את האהבה והאמון שיש בינינו עכשיו.בבקשה ד''ר אם תוכל לעזור לי ולהגיד אם יש איזשהי דרך שבה אני אוכל לסלוח לעצמי ולאיזה כיוון אני צריכה לפנות כעת...תודה רבהאפרת
ד"ר אורן חסון
איך להתמודד עם בגידה שלך
⌄
אפרת יקרה,
את צודקת באשר להתייחסותך אל העניין, בדיעבד. אלא שקשה לך לשאת זאת לבדך, ואני מבין את זה. הנושא הזה, של בגידות, אלו שמתגלות ואלו שאינן מתגלות, הוא נושא שאני עובד איתו הרבה לאחרונה מהיבטים שונים ורבים. אם את נמצאת באזור המרכז, ורוצה להגיע אלי לטיפול, אשמח לעשות זאת איתך. אם לא – חפשי מישהו אחר בסביבתך. את צריכה את זה למען השלווה הנפשית שלך. לא רק כדי להשקיט את המצפון, אלא גם, ובעיקר, כדי ללמוד לסמוך על עצמך שבזה סיימת פרק שלא יחזור על עצמו.