טיפול זוגי: מה קרה בטיפול?

תאריך פנייה: 29.12.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיוחד
אי שיתוף פעולה עי הבת זוג
29.12.2010 • 08:32

ליפני חצי שנה:הלכנו יחד למאמן זוגי והוא הראה לה מראה ומה שהיא ראתה שם גרם לה לבכות .המאמנת הזוגית שלנו תענה כי היא מתעללת בי ושאני לא יודע להעמיד אותה במקומהואישתי טוענת כי היא לא מוכנה ללכת למקום שגורם לה לבכות ועוד לשלם על זה כסף... אני לעומתה אמרתי לה שלכסף אין שום ערך אם אין לנו את הזוגיות הנפלאה שהייתה לנו .לאישתי יש פתיל קצר מאד כל דבר גורם לה להתפוצץ על מי שבסביבתהבמיוחד על דברים קטנים . כמו שמוצץ או צעצוע של הילדים הולך לאיבוד היא מסוגלת להחריב את מה שיש בדרכה ללא כל פרופורציה ונוטה לעשות מכל זבוב פיל... ואילו אני מנסה להרגיע אותה אבל לשוא ...אני אוהב את אישתי אבל אני לא יודע איך להגיע אליה כי היא בנתה סביבה חומה שאין אני יכול לעבור דרכה הצעתי לה לקבל טיפול כי זה דבר שיכול לעזור אך לצערי קיבלתי תגובה של גערות ואף אלימות מצידה

ד"ר אורן חסון
איזונים ואמון
29.12.2010 • 20:59

מיוחד יקר,
אני לא יודע מה בדיוק קרה שם, אבל יתכן שזה נבע מחוסר המקצועיות והרגישות של המאמנת הזוגית. ממכתבך לא ברור לי אם הלכת למאמן או למאמנת או לשניים שונים. ובכל מקרה, אתה צריך איש מקצוע בתחום הזוגי ולא "מאמן".יש דרכים לטפל בכל אלה, הן בכעסים והן ביחסים שלכם. הבכי שלה בטיפול אינו בעיה, אגב, כמו מה שהיא הרגישה בעת הבכי, ובעיקר אם היא הרגישה בו מושפלת (בגלל מה שנאמר), ועוד יותר אם גם אתה היית נוכח, ובכלל זה המחשבה על מה שאתה חשבת עליה תוך כדי. אם מאמנת אומרת לך בנוכחותה שאתה לא יודע להעמיד אותה במקומה – הרי יש גם בזה סוג של השפלה שאין מקומה בטיפול הזוגי, בודאי אם זה לא בא לאחר בניית רקע ואמון ממושכים. כי מה שקרה, מבחינת אשתך, הוא שהמאמנת כבר מלכתחילה "לוקחת צד", את זה שלך, מנמיכה אותה עוד יותר ביחסים הזוגיים שלכם, ומאבדת את האמון שלה.חפשו מישהו מקצועי, שיש לכם סיבות טובות לבטוח בו. גם לה. ואולי תראה לך את המכתב הזה. וכן, גם את שלך במקביל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083