התמודדות עם בגידה ושיקום זוגי

תאריך פנייה: 04.01.2015 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שלי
נסיון לשקם מערכת יחסים
04.01.2015 • 08:57

ד"ר חסון בוקר טוב.אני ובן זוגי 15 שנים יחד עם שלושה ילדים בתמונה.לפני שלושה חודשים גיליתי שבגד בי עם קולגה לעבודה ... זה אמנם היה חד פעמי אבל הרס לי הכל לגביו.הוא הביע חרטה עמוקה, התפטר מהעבודה ועושה הכל על מנת להחזיר חיים למסלולם.אנחנו נמצאים בייעוץ זוגי ומדברים על זה, אמרתי כי אני מעוניינת לשקם ... אבל אני לא מצליחה להתקדם בכלל, כל הזמן "רצות" לי תמונות בראש... ואז אני נסגרת, לא נותנת לו להתקרב אליי... וכל האוירה מאד מתוחה ונוראית.... היועצת אומרת שאם הגעתי להחלטה לשקם אני צריכה לנסות לעשות צעד ולהתקדם, בתאוריה אני באמת רוצה בזה, אבל לא מצליחה! הוא הרס לי כל דבר טוב שחשבתי לגביו.האם יש עתיד למשהו להצליח? מנסיונך האם אפשר?תודה רבה!

שלי
נסיון לשקם מערכת יחסים
04.01.2015 • 15:21

מנסיונך, האם אדם שבגד זהו דפוס התנהגות (סגנון פעם בוגד תמיד בוגד), או האם אפשר לתת צאנס להבטחות עתידיות שלו שזה לעולם לא יחזור על עצמו.

ד"ר אורן חסון
התמודדות עם פחדים וכעסים
05.01.2015 • 23:10

שלי יקרה,
אין ספק שהעיסוק הכפייתי שלך בבגידה, מפריע לך להתקדם. אתם בייעוץ זוגי, ולא מספיק שאת רוצה לשקם, את צריכה לקבל גם כלים לעשות את זה. זה לא קל, ולא כל אחד יכול להצליח, ואולי את צריכה כלים נוספים לאלה שאת מקבלת שם.זוגות רבים צולחים בגידות, ושורדים ביחד, ולא פעם אפילו טוב יותר ממה שהיה קודם. את מוזמנת לקרוא מאמר שלי על "יצירתיות בזוגיות: להשתמש בבעיה כאמצעי לפתרון". אבל זה תלוי בך, וביכולת שלך להתמודד עם השדים הפנימיים שלך, החרדות והכעסים, וביכולת שלו לתמוך בך כשקשה לך, וגם ביכולת של התהליך הטיפולי לתפוס אתכם בידיים, ולעזור לכם לצלוח מהמורות. שלושת הגורמים הללו נדרשים, שאף אחד מהם אינו קל, ורק אחד מהם לכאורה תלוי בך, אבל בעצם הוא גם תלוי ביכולת שלך, וגם בשני הכוחות המסייעים האחרים. ולדעתי, ככל שחולפים חודשים רבים יותר ללא שינוי, כך שניכם מתייאשים יותר וכך יהיה קשה יותר להגיע מחדש לזוגיות טובה. אבל קודם צריך להגיע לזוגיות סבירה, ולפני כן לעצם ההשלמה עם הזוגיות הזו, ועם זה שהיא תמשיך להתקיים, ולפני כן, ההתמודדות שלך עם עצמך ועם הפחדים שלך והכעסים שלך, וההתמודדות של בן זוגך עם רגשי האשם, ועם הכעסים שלו על כך שאצלך "לא זז דבר", לכאורה, ועם הייאוש שלו ממך. כל זה הוא תהליך, ואם אין בו תקווה, נשאר רק הייאוש.ובאשר לשאלתך השניה - כל אדם לגופו. את לא יכולה לעשות הכללות, גם לא כאלה, אבל הפחדים נוטים לעשות זאת בשבילך, ואז את יכולה כמובן להבין לאיזה כיוון הכללות כאלה ילכו. ואם את לא מאמינה לו שהוא ישמור לך אמונים בעתיד, אולי את צריכה להסיק מסקנות, נכון? אלא שהעניין הוא שאת גם לא רוצה להסיק את המסקנות האלה, כנראה כי את חושבת שאת לא יכולה גם לסמוך לחלוטין על הפחדים, ואת חוששת לפספס משהו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083