התמודדות עם בגידה וכאב

תאריך פנייה: 25.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליכלוכית
בגידה
25.02.2012 • 14:02

יש לי שאלה כללית.למה גברים בוגדים , והכי גרוע גם שהם נתפסים הם מכחישים , ולא משנה כמה הוכחות מביאים בפניהם הם ממשיכים להכחיש ולהגיד שהם אוהבים .לדעתי זה לא רק רוע זה מעליב שהלב שלהם בכלל לא קשור למה שהם מוצאים מהפה.למה הם צריכים לפגוע באדם שהם חיים איתו , למה הם לא מתגרשים/נפרדים ומשאירים לעצמם את שני חצי העוגה .הרצחת וגם ירשת ?איך אפשר להמשיך לחיות עם גבר שבגד ולא רוצה ללכת לטיפול כי לדעתי " היית רעה אלי באותה התקופה אז אני לא הייתי מרגיש רגשי אשמה עם בגדתי בך "

ד"ר אורן חסון
לכוון למטרה אחת
25.02.2012 • 21:22

לכלוכית יקרה,
השאלה שלך היא לא כללית. את יורה, לכאורה, לכל הכיוונים, כי לכאורה אין לך מטרה ברורה. אבל זה לא נכון. את שואלת שאלה פרטית מאד, והיא איך מתמודדים עם הכאב והפגיעה של הבגידה בך, ובעיקר כאשר לדעתך הוא גם לא מוכן לקחת אחריות. תשובות כלליות לסיבות שבגללן גברים ונשים בוגדים לא יעזרו לך. ממילא כל אחד מגיע עם הסל הפרטי שלי של רגשות ושל יכולות ושל פגיעות ושל מצבים, וממילא, גם אם תקבלי תשובה כללית, הפגיעה שלך תישאר אותה הפגיעה. מה שחשוב לך לדעת זה שני דברים חשובים, מה הניע אותו לעשות זאת, ואם את יכולה לסמוך עליו (ותשובה לשאלה הראשונה יכולה להיות משמעותית לתשובה לשאלה השניה). ועוד את שואלת, בין השורות, וזה – למה אין לך כוח להתגרש ממנו למרות רצונו?אם הוא לא רוצה ללכת ליעוץ זוגי, התחילי לבד. כי זה יועיל לך. קחי אחריות על האושר שלך, והתחילי לטפל בו, בין אם בסופו של דבר תהיו ביחד ובין אם לאו. את צריכה לקבל תמיכה חיצונית, הקשבה, פרופורציות ויעוץ, לא כדי שתרגישי פגועה פחות ותשלימי עם מה שיש לך, אלא כדי שתהיי שלמה יותר עם כל החלטה שתרצי לעשות. כרגע, נדמה לי שאינך החלטית, וחוסר הודאות והבטחון הזה, בשילוב עם הפגיעה שנפגעת ואת ממשיכה להיפגע, כואבים מאד ומקשים עליך לחפש מטרה שאליה תרצי להתקדם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083