התחלת קשר שנפרם - עצות

תאריך פנייה: 25.02.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
סמדי
געגועים עזים
25.02.2012 • 16:28

אני בת 19 והוא בן 20, התחלנו לצאת והוא ממש היה בעניין זה היה הדדי אבל הרגשתי שהוא מראה את זה יותר ממני.. יצאנו יחד סה"כ חודשיים..הכל היה מעולה, הוא רצה לפגוש את המשפחה שלי ושאני אפגוש את שלו (וזה בא ממנו הוא הציע ויזם את זה)אחרי חודש ביחד פגשנו את ההורים אחד של השני, אני באתי אליו והוא בא אלי הכל היה מעולה והיה לנו כיף ביחד.אחר כך הוא שאל אותי איך אני מגדירה את הקשר שלנו ואמרתי שאני לא יודעת ושאלתי אותו איך הוא מגדיר את הקשרוהוא אמר לי שמבחינתו אני חברה שלו וזה היה ככה מהרגע הראשון שנפגשנו,ואמרתי לו שזה הדדי ושאני שמחה לשמוע את זה ממנו.אחרי חודשיים ביחד הוא התרחק ממני וכששאלתי אותו בטלפון מה קרה הוא אמר שהוא צריך הפסקה כי הוא מרגיש שהוא לא מצליח להתאהב ביהייתי בהלם כי כל כך לא ציפיתי, הרי הוא הביע המון יחס והראה לי שממש טוב לו איתי והוא היה הרבה יותר בעניין ממני, אז מה קרה?כששאלתי אותו אם זה נגמר מבחינתו הוא אמר שהוא צריך הפסקה ושאין טעם שהוא ינסה אפילו להסביר לימה קרה.. הוא אמר שהוא אף פעם לא רצה לפגוע בי אבל הוא לא מתאים לזה עכשיו.אז אמרתי לו שאני אתן לו הפסקה אך שיכול להיות שאני כבר לא אהיה שם בשבילו, כי הוא לא אמר לי את זה כמו שצריך.. הוא אפילו לא טרח להסביר לי מה קרה לו, הוא רק אמר שהוא ניסה אבל הוא לא מצליח להתאהבבי ואמרתי לו שאנחנו סה"כ רק חודשיים יחד וזה בא עם הזמן והוא פשוט עמד על שלואתה יכול לומר לי מה ככל הנראה קרה לו? הרי היה לנו טוב ביחד..דרך אגב עברו כבר 3 חודשים מאז שנפרדנו ואני רוצה לחזור להיות איתו יחד כי אני ממש מתגעגעת אליו, מה עלי לעשות כדי להחזיר אותו חזרה?תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
התחלת קשר שנפרם
27.02.2012 • 00:55

סמדי יקרה,
התחלות הן דבר לא פשוט. לפעמים הן מתחילות בקול תרועה רמה ובתחושה חזקה שהנה זה זה, ואחר-כך מתברר שזה לא בדיוק מה שמרגישים אחר כך. קורה שאנשים משנים את דעתם עם הזמן, מה עוד שהם לומדים זה את זה ומסוגלים להעריך אחרת את מה שראו או שחושבים שהם יודעים. קחי בחשבון גם ששניכם לא מנוסים מספיק ביחסים בוגרים, ואולי לכן הוא חושב שאם לא התאהב בתוך חודשיים אז זה לא יקרה, אבל ייתכן גם שהוא כן מבין נכון את עצמו. לפעמים, ובעיקר בקשר טרי, יתכן גם שנכנסת מחשבה על מישהו או מישהי חדשים ושאולי הם מוצלחים יותר, ואולי דווקא על מישהו או מישהי ישנים שפתאום גילו עניין מחודש.אם תחכי, יתכן שהוא לא יחזור. אם לא תחכי ותנסי ליצור קשר, אז לפחות יש סיכוי. הרבה תלוי לכן בבטחון העצמי שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
סמדי
התחלת קשר שנפרם
27.02.2012 • 07:22

האם זוהי דרך נכונה לוותר על עקרונות וערכים כדי להיות קרובה אליו? הלב אומר ללכת על זה ולנסות להחזיר אותו, אבל הראש וההגיון לא.תודה רבה על עזרתך.

ד"ר אורן חסון
עקרונות וערכים, או יחסי כוחות?
28.02.2012 • 18:47

סמדי יקרה,
נכון, לפעמים, שאם את "תחזירי אותו" או אם "הוא יחזור לבד" אולי היחסים ביניכם אחר-כך יהיו אחרת. נדמה לי שמכאן הפער אצלך בין העקרונות והערכים לבין הרצון ליזום החזרה שלו – החשש שלך מאיבוד כוח בזוגיות. אבל בסופו של דבר, כפי שכתבתי לך: "אם תחכי, יתכן שהוא לא יחזור. אם לא תחכי ותנסי ליצור קשר, אז לפחות יש סיכוי. הרבה תלוי לכן בבטחון העצמי שלך." ואוסיף עוד – תלוי גם ביכולת שלך לא לפחד מכך שהוא יפגע בך אם יחשוב שאת רוצה אותו יותר משהוא אותך. אם מכך את חוששת, אז אולי ממילא הזוגיות הזו אינה מתאימה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083