יחסים: לראות צדדים אחרים

תאריך פנייה: 25.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
זואי
משבר ארוך ומייגע
25.02.2012 • 12:00

הי , יש לי שלושה ילדים ואני חיה עם בן זוג , רווק, כשבע שנים. הוא אדם טוב לב, מפרגן ושקט, רואה את עצמו כאדם רוחני ושונא סמול טוק. אני אישה עצמאית, קרייריסטית, בת 42 (הוא גדול ממני בשנתיים). הבעיה היא שאנחנו לא מבלים יחד, לא מקיימים יחסי מין (אולי אחת לחודש), והוא טוען שסירסתי אותו, שהוא לא עומד בקצב שלי ושהוא צריך שקט למצוא את עצמו מחדש. המשבר ביננו נמשך כבר למעלה משנתיים, עם עליות ומורדות אך מלווה בתסכול רב שלי, בעיקר בכל הנוגע למיניות ותחושה שאני לא מושכת. אני רוצה לציין שאני אישה מחוזרת ומודעת לחינה, ואם זאת אני רוצה לשקם את הקשר, למרות הבעיות. אני מרגישה ביטחון איתו, חוששת מפרידה (היו לי פרידות קשות בעבר), וזוכרת את הימים הטובים והאש שהיתה ביננו. לאחרונה הוא נוטל כדורים נגד דיכאון, בהמלצתי, מאחר שהוא מסתגר יותר מתמיד וגם כי הוא עשה משהו פלילי בצורה מפתיעה, שהיממה את שנינו. אני מנסה להציל את מה שאפשר אך כל השיחות שלו מגיעות למבוי סתום. הוא טוען שאני לוחצת ואני מרגישה שאני לא מבטאת אחוז אחד מתסכוליי ולא מצליחה להבין אותו והאמת, אני מאד כועסת ומאוכזבת מהקשר. ניסיתי ללכת לטיפול, גם שם אני לא מצליחה להגיע להחלטה. הוא בא איתי לפגישה אחת שהסתיימה בכאב גדול עבורו. עכשיו הוא רוצה להמשיך את היעוץ. הבעיה שהוא לא מוכן לראות צד אחר ואני חוששת לוותר עליו ולהישאר לבד, או גרוע יותר, להכניס שוב גבר לחיי וששוב פעם תהיה לי זוגיות מאכזבת. השאלה שלי: מה אני צריכה לשאול את עצמי (ואל תגיד לי לשאול אם אני אוהבת אותו, כי במצב היום אני נמצאת בבלבול גדול, כועסת ובו זמנית תלויה בקשר), כדי לדעת אם עלי להישאר בקשר או לא?

ד"ר אורן חסון
לראות צדדים אחרים
25.02.2012 • 21:21

זואי יקרה,
האמת היא שאני לא יודע מהיכן להתחיל, כי זרקת כמה כיוונים ביחד. אמרת שניסית טיפול, ומן הסתם שם את אמורה לקבל כלים הרבה יותר טוב מאשר בפורום וביעוץ על סמך מכתב בן חמישה עשר משפטים. לא ברור לי מדוע הפסקת אותו. ברור לי שהפנייה לכאן היא קצרה, פשוטה וחינמית, אבל באופן טבעי, גם פחות מועילה. אם את מחפשת תשובה אם להישאר איתו או לא, את מבינה שעל כך יהיה לי קשה לענות לך, זו תשובה שאת צריכה להמשיך ולחפש בתוכך.הצד השני הוא הצד שלו – שלחת אותו לקחת כדורים נגד דיכאון (האם יש להם השפעה על המיניות שלו? – לפחות לתסכול ולתחושת הכישלון יכולה להיות השפעה משמעותית), הוא בא איתך לפגישה, הוא היה רק בפגישה אחת, אבל כשהוא אומר לך שהוא רוצה להמשיך, את חסרת סבלנות ואומרת שהוא לא מוכן לראות צד אחר. זואי, בשביל זה הולכים ליעוץ, כדי לראות גם צדדים אחרים, אבל זה לא קורה בפגישה אחת. גם את צריכה כנראה לראות צדדים אחרים, כי גם את מודה בזה שאת לא מבינה אותו. אתם מגיבים לאילוצים, ללחצים, וגם זה לזה. גם את וגם הוא. אם את שוקלת להמשיך להיות ביחד, המשיכו ביחד בטיפול, והיי סבלנית. ואם לא, אז ממילא כבר החלטת, וזה רק שאלה של זמן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083