התמודדות עם אקס: מתי כדאי לוותר?
מילוש
לא מפסיקה לחשוב על האקס
⌄
שלום
אני נשואה כחמש שנים.בגיל הנעורים היה לי קשר משמעותי , ראשון, אמנם לא קיימנו יחסי מין מלאים אבל הכל חוויתי איתו: נשיקה ראשונה, שיחות נפש אל תוך הלילה, ידידות...הקשר בינינו היה מאוד סוער רבנו ונפרדנו המון פעמים ותמיד הייתה תשוקה מאוד גדולה בינינו ויכולנו להגיד אחד לשני הכל.גם היום אני מרגישה שאם הייתי רואה אותו אני הייתי מצליחה לקרוא אותו כמו ספר פתוח ואני חושבת שגם הוא היה מצליח להרגיש כך כלפיי- לא התראינו למעלה משנתיים.אני מרגישה שאף פעם לא הפסקנו לאהוב אחד את השני ופשוט לא מצאנו את הדרך לחזור אחד לשני אלא ברחנו למערכות זוגיות אחרות.האקס הזה נשוי היום גם כן ויש לו שני ילדים (3,1)אני אוהבת מאוד את בעלי אבל לא נמשכת אליו כמו לאקס שלי, בזמן סקס חושבת על האקס, חולמת לפעמים בלילה על האקס.אין דרך שנוכל להיות ביחד. ואני לא רוצה להיפרד מבעלי - בעלי הוא האדם הכי נדיב, עדין, אוהב ומתחשב בעולםמה לעזאזל עושים?? איך מוציאים אותו מהראש??מילה
ד"ר אורן חסון
תיבת פנדורה, ולהשאיר את התקוה בפנים
⌄
מילוש יקרה,
את מרגישה שאף פעם לא הפסקתם לאהוב אחד את השני, אבל את יודעת שאת יכולהלדעתרק מה שאת מרגישה. את לאיודעתמה הוא מרגיש. יכול להיות שהוא מאוהב מעל לראש בבת הזוג שלו. יכול להיות שהוא סתם לא מעוניין בך, גם אם הוא לא מאוהב בבת הזוג שלו. יכול גם להיות שבכלל יש לו מאהבת. את לא רוצה לפגוע בבן זוגך, אבל את גם לא רוצה לפגוע באקס שלך. העניין הוא התחלת את הקשר הבא, עם אישך הנוכחי, עוד לפני שאיבדת את התיקווה שהקשר עם האקס יחזור, ולכן שהסיפור שלך עם האקס, אף פעם לא נסתיים. הכי קל לעשות זאת אם תדברי איתו והוא יספר לך שמבחינתו הסיפור גמור, אלא שכאשר את פותחת תיבת פנדורה, ומצפה לסגור אותה שוב כשהתקווה שוב בפנים ויותר את לא צריכה אותה, הקושי הוא שעד שאת סוגרת את התקווה בפנים, כל השדים כבר יצאו החוצה (ואם אין לך מושג על מה אני מדבר, חפשי את הסיפור על פנדורה). במילים אחרות, זה עלול להיות מסוכן לכולכם.חפשי דרכים שונות להבין שבעצם זה חסר סיכוי. זו הדרך שלך להתגבר על העניין. ואם את לא יכולה – לכי לטיפול, כי הדבר חשוב לך ולאשרך.