חבר שמפחד לדבר - מה עושים?
מיטל
בעיות בקשר
⌄
אני וחברי חברים כבר 5 חודשים, התחלתי קשר איתו מיד לאחר שנפרדתי מחברי הקודם, שהקשר שלנו לא היה לקוי והתקשורת שלנו היתה לקויה גם כן.באופן כללי רבנו הרבה מאוד, השפלנו אחד את השני והיו לנו הרבה משחקחי כוח ואגו (על בסיס זה נפרדנו ).כשהתחלתי את הקשר החדש הכל היה טוב, אך מידי פעם יהיו לנו ריבים שהתגברנו עליהם.היום הגעתי למסקנה כי חברי מפחד מלדבר איתי והוא אינו מנסה לפתור בעיות שקיימות בקשר שלנו והוא תמיד מנסה לתרץ תירוצים.( בהשוואה לקשר הקודם שהיה לי הקשר הוא טוב יותר ובריא יותר ויש גם ווייתורים אחד לשני )ואני לא יודעת כיצד להתמודד עם מצב זה של חוסר תיקשורת מילולית, כיצד עלי לפתור בעיה זו,אנא עזור לי.תודה מיטל
ד"ר אורן חסון
איך לא לארוג רשת סביבו
⌄
מיטל יקרה,
אם חברך מפחד לדבר איתך, אז כנראה שמשהו בך מפחיד אותו. תצטרכי לנסות ולהבין מה זה, מבלי להפחיד אותו עוד יותר, ולנסות להרגיע אותו. להראות לו שאת מוכנה לקבל דברים שהוא אומר גם כשהם לא מוצאים חן בעינייך. האם את באמת מוכנה לכך, או שאולי הוא פוחד בצדק? בדקי את עצמך. אם את מוכנה, אולי כדאי שתתחילי את לדבר על נושאים כאלה, באופן נייטרלי, כלומר, שלא קשורים אליו (אבל אולי כן עלייך), ולהראות לו את מידת הפתיחות שלך. אולי הוא יעז יותר להיפתח. אבל כמובן שצריך ללמוד לעשות זאת בחוכמה, מבלי שירגיש שאת אורגת רשת מסביבו, ללכדו.