הפסקה בזוגיות: מה המשמעות?
לימור
איך לדעת אם הוא רואה בי משהו רציני
⌄
הייאני נמצאת במערכת יחסים כבר 2 וחצי ,בגדול טוב לי אבל יש דברים שאני לא מצליחה להבין בקשר הזה אני בת 25 ונורא חשוב לי להרגיש אם הגבר שאני נמצאת איתו רציני לגביי אם הוא רואה איתי עתיד כי לפעמים לפי ההתנהגות שלו זה לא ניראה ככה , הוא לא ממש משקיע בקשר לא מפתיע לא תמיד מפרגן לא מפנק (מינית) לפעמים אני מרגישה שיותר חשוב לו להיות עם חברים מאשר איתי הוא טוען שזה לא ככה אבל זו ההרגשה , הייתי רוצה להרגיש בטחון בקשר לדעת שהוא אוהב אותי שאכפת לו שאני חשובה בשבילו הכל בשבילו ואני לא מרגישה ככה ואחרי 2 וחצי זה מלא לי ספק לקחנו הפסקה אך זה לא שינה כלום דיברתי איתו על כל מה שמפריע לי וזה לא עוזר מה לעשות אני ממש מבולבלת כי הוא בכל זאת חשוב לי נורא ואני יודעת שאני אוהבת אותותודה
ד"ר אורן חסון
הפסקה כדי "ללמד אותו לקח"?
⌄
לימור יקרה,
אם את אוהבת אותו ורוצה בו, לעשות הפסקה זה דבר לא טוב. את אולי מנסה "ללמד אותו לקח", אבל הוא גם לומד, במקביל, שאת לא בטוחה בו, שאת חושבת שהוא לא מתאים לך, ואולי לכן גם מתחיל להאמין בזה, ולכן להתמסר עוד פחות לזוגיות שלך, ואולי אפילו להתחיל לחשוב על האפשרות של אחרי הקשר איתך.יש לך זוגיות עם גבר שמשקיע פחות ממה שהיית רוצה. השאלה הראשונה שאת צריכה לשאול את עצמך היא: ואם זה כך, ואם זה ימשיך כך, האם זה מספיק לך כדי לקיים זוגיות? האם כפי שהוא, הוא מתאים לך?השאלה הבאה היא השאלה המגיעה מחוסר הביטחון שלך, והיא השאלה אם הוא בטוח בך. את מחפשת סימנים לפי התכונות שהוא לא חזק בהן, שהוא לא תמיד מפרגין ולא מפנק מינית, ושלפעמים הוא רוצה להיות עם חברים מאשר איתך. האם אלה גם סימנים שהוא לא רואה בך בת זוג לעתיד ולנישואים? לא יודע. האם הוא היה שומר איתך על קשר, לו היה יודע בודאות שהקשר הזה לא יתאים לו לנישואים?את אולי לא צריכה "לדרוש" ממנו יותר השקעה, אלא קודם כל לדבר בפתיחות מספיקה כדי להבין את התוכניות המשותפות שלכם. פתיחות ללא לחץ של "עשייה", היא קלה יותר. את העשייה, תוכלי ליצור בהדרגה בהמשך, ובתנאי שתהיה לך הרבה סבלנות (ראי תשובתי ללי, שתי שאלות מתחת).