התמודדות עם אכזבה ותסכול בזוגיות

תאריך פנייה: 18.08.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דידי
ריבים בחיי הנישואין
18.08.2014 • 23:00

שלום
אני חווה הרבה שנים קללות השמצות ביקורות ובריונות.
כמובן שרוב הזמן הכל באמת.מעולה ואישתי היא החברה הכי טובה שלי.
היוםיש לנו 2 תינוקות הגגולה 2.7 שנים קטן 1.2 שנים.
אנח ו מאד עייפים רוב הזמן וזה כמובן משפיע.
אבל איום צצידה לגירושין חוזר על עצמו לא מקובלעלי.
הערב שוב היה מהלך כזה של התפוצצות שכלל איום לגיאושין, גידופים, סלידה נפשית ופיזית מצידה, אמרות כמו חבל שהתחתנו, ואיכלים למותי.
אני מאד אוהב את אישתי וילדיי ולכן מתחנן לעזרה דחופה ביותר לפני שאתמוטט נפשית כי אני במצוקה ובלחץ מנושא הגירושין מאנבת חיי.
תודה מראש

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם אכזבה ותסכול
19.08.2014 • 10:10

דידי יקר,
כפי שאתה מתאר, אשתך מתקשה להתמודד עם אכזבה ותסכול, וכשזה קורה, היא נלחמת בכל הכוחות שברשותה, הכוללים פגיעה בך (והרי זו מהות האיומים בגרושים, ומהות הגידופים, וכל מה שאתה מתאר), כדי שתבין עד כמה אתה לא בסדר מבחינתה. והרי ברגע שתסכים איתה, ותצטער ותתחרט, היא תחזור להיות החברה הכי טובה שלך. כל עוד אתה לא "מאכזב" אותה. כך היא מנסה ללמד אותך, אלא שהדרך הזו היא דרך הרסנית, שמרחיקה אותך.רצוי מאד שתלכו לייעוץ זוגי. חפש כזה באזור מגוריך. דבר עם אשתך על כך. כל עוד לא תטיל עליה את האשם, וכל עוד לא יצטייר כאילו בעיניך היא זו הזקוקה לטיפול, אלא שגם אתה צריך כנראה ללמוד משהו בהתנהלות הזוגית, סביר שהיא תסכים לעשות זאת. אם היא תסרב ללכת (וייתכן שזה כך), התחל לבדך. אבל אני ממליץ שתעשה זאת אצל מי שעובד הרבה עם זוגות, יותר מאשר כמי שעוסק בטיפול פרטני בעיקר. משום שהניסיון אז יהיה בעיקר לראות איך לשפר את הזוגיות גם כשקשה לך, יותר מאשר למלט אותך מנישואים קשים. כי זה מה שאתה רוצה לעשות קודם. לשפר ככל האפשר את מה שיש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083