חוסר יציבות רגשית בזוגיות

תאריך פנייה: 16.08.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורי
שבוע טוב!
16.08.2014 • 23:58

היי ד"ר אורן לא מזמן כתבתי לך כאן בפורום וענית לי.זה הקישור: http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3833172מאז לא עבר כל כך הרבה זמן, אבל השתדלתי מאוד להמשיך הלאה. יצאתי עם חברים,צחקתי הרבה,השתדלתי להנות ולחשוב קדימה ואפילו על זוגיות חדשה.. תמיד היא הייתה לי במחשבות אבל התמודדתי עם זה יפה.אתמול יצאתי עם חברים לפאב, שתיתי, נהניתי.. ופתאום.. הודעה! הודעה כואבת שבה היא שואלת אם גם אני מרגיש כאילו הלב שלי מת.. הראש כמובן אומר לא לענות והלב אחרת. ואני כמו תמיד, הולך אחרי הלב.. עניתי לה ופשוט אמרתי לה את האמת שקשה לי וגם אני מרגיש ככה. מיד היא התחילה להגיד לי שזאת הייתה טעות ו"האשימה" אותי בכך שהקשר נגמר בגלל שהפסקתי לאהוב אותה. אני קצת כעסתי על המשחק הזה שהיא עושה לי, שמצד אחד שולחת הודעה יפה ומצד שני חוזרת לאותה נקודה בה הפסקנו לפני בערך חודש וחצי.. הצעתי לה להיפגש אבל היא סירבה. אחרי כל חילופי האשמות בינינו, אפילו שניסיתי להגיד לה שאני מתגעגע ואוהב(ציפיתי ליחס אחר אחרי שהיא יזמה את ההודעה ולא הייתי אליה קר), היא אמרה לי שנשכח מכל העניין ונמשיך הלאה. נותנת לי הרגשה כאילו ציפתה או מצפה ממני להילחם עליה כדי להציל את המצב. ואני מתוסכל שהיא אף פעם לא יודעת להילחם עלינו.. היא בלבלה אותי מאוד ורק הביאה אותי למצב שעכשיו היא לא יוצאת לי מהראש ואני אוכל את עצמי.. נורא קשה לי ואני במרחק לא רב מלהתחיל להילחם עליה, וזאת טעות לדעתי. אני כועס על עצמי שעניתי על ההודעה הזאת בכלל ופתחתי לה את הפתח. איך אני מנצח את כל זה ואותה?שיהיה לך שבוע טוב ד"ר אורן. ותודה!

ד"ר אורן חסון
תמונת חוסר יציבות רגשי
17.08.2014 • 10:21

אורי יקר,
למדת דבר חשוב, אני חושב. שהיא לא השתנתה. כאשר דברים אינם הולכים בדיוק על פי דרכה, כאשר הרגישות שלה מקפיצה את ההתנגדות והאגרסיביות והפגיעות שלה לשמיים, כמו טרמפולינה רגישה, היא מגיבה במגננה מהירה ואגרסיבית. סביר שפנתה אליך כאשר הרגישה מדוכדכת, וזכרה שאתה היית משען טוב. במצבים כאלה, יותר קל לזכור את המצבים הטובים בלבד, ולכן שבה ופנתה אליך. נדמה לי שהכעס שלה לא חלף על מה שהיא רואה כויתור שלך (כי לא קיבלת אותה על כל האגרסיות והמגננות והבריחות שלה), כך שכאשר התחלתם לדבר, הכעס הזה צף, והיא לא יודעת להתמודד איתו, והאשימה אותך. אז כן, זה יחזור גם בפעמים הבאות, כי זה מה שמאפיין חוסר יציבות רגשית. ואולי אפילו בתגובה שלך חיזקת את האפשרות שהיא תפנה אליך שוב בעוד חודשיים, כי נתת לה חיזוק חיובי במקום שבו היתה במצב רוח רע ואיבדה ביטחון - אמרת לה את מה שרצתה לשמוע, שהיא חסרה לך, אמרת או ניסית לומר לה שאתה מתגעגע ואוהב, וזה כנראה עזר לה, ואולי אפילו עזר לה גם שעזרת לה לכעוס - כי כעס נותן תחושה של כוח, והיא לכאורה החזקה (אתה רוצה, היא מסרבת), מה שלא הרגישה רגע קודם. שימשת לה כלי לחיזוק עצמי גם אם התאכזבה מכך שלא היית אסקופה נדרסת. יתכן שלאחר השיחה גם הרגישה שהחמיצה משהו, ואולי אפילו באיזה שהוא מקום כועסת על עצמה שהיא לא יכולה לנהוג אחרת, אבל זה בדיוק מה שהיא רוצה שתקבל, כי היא לא יכולה לנהוג אחרת. קרא שוב גם את תשובותי מההתכתבות הקודמת שלנו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083