התמודדות עם אובססיה בזוגיות
פנינה
הנגדת הסקרנית
⌄
שלום רב,
לפני כ-8 שנים גילה שבעלי בוגד בי. הקשר שלו נמשך כשנתיים. הוא טוען שמעולם לא הרגיש כלום כלפיה והכול היה מבוסס על מין בלבד. עד היום יש לי מצבי התמוטטות כשאני מדמיינת אותם יחד. הוא כמובן אמר שעזב אותה והוא לא רוצה לפרק איתי את החבילה (נשואים 20 שנה היום + 3 ילדים). הוא אוהב אותי ואני מאמינה לזה. אבל אני חסרת אמון. אני מתה לפגוש אותה ולראות עם מי התעסק בעלי שנתיים מתחת לאף שלי. הוא טוען שהוא לא יודע איפה היא נמצאת היום ובטח שאין לו טל' שלה. אני הופכת עולמות למצוא אותי.האם עימות איתה ולראות אותה ירגיע אותי?
ד"ר אורן חסון
אובססיה עם צבע ודמות היא יותר קשה
⌄
פנינה יקרה,
עימות איתך לא ירגיע אותך. כך אומר הנסיון שלי עם זה. אין סיבה שהוא ירגיע אותך, כי הוא ייתן דמות וצבע לאובססיות שלך ולדמיון שלך, וזה יהיה לך קשה יותר.מנסיוני במקרים כאלה – אתם צריכים ללכת ליעוץ זוגי. את במצב לא קל, וגם אם את הקורבן בכל הסיפור הזה, את היא זו שעלולה בתנאים הללו להפוך את הזוגיות שלכם לבלתי אפשרית עבורו. את הולכת עם זה למקומות לא נכונים. הם לגיטימיים, כי לגיטימי וטבעי להרגיש כך, אבל הם גם הרסניים במקביל, אם הם עוברים את המידה הראוייה. או שתחליטי לעזוב אותו, וחיו בנפרד כרצונכם, ובתנאי שזה יצליח להוריד אותך מהסיפור הזה ולתת לך שלווה, או שתלכו לטפל בשניכם, כך שתוכלי לדעת וללמוד לתת בו אמון, ולהדחיק את מה שצריך להדחיק כדי לחיות נורמלי – וכל החיים שלנו מלאי הדחקות בריאות שמאפשרות לנו חיים שקטים (למשל: סיכוני תאונות דרכים, תאונות אחרות, גנבות, שוד ועוד – והרי זה קיים, אבל אנחנו גם צריכים להגן על עצמנו מפני הפחדים שלנו, שגם הם לא בריאים כאשר הם מוגזמים).