התמודדות עם חוסר הסכמות בנישואין
מישהו
חוסר אונים בזוגיות
⌄
אני אוטוטו נשוי 4 שנים, יש לציין שאני מאד אוהב רעייתי, היא אשה מדהימה ואני באמת מרגיש שזכיתי להכיר אשה כזאת.
הבעיה היא הגישה שלה והצורה שבה היא רואה דברים מסויימים שקצת נוגדים את מה שאני מאמין בהם, וזו הבעיה שאני פשוט חייב להסכים איתה על כל דבר ואם זה לא קורה או שהיא ממש נעלבת או שהיא מוציאה את הכעס שלה עלי בדרכים שונות.
אישתי לא טיפשה, היא אדם משכיל מאד ואף למעלה מזה אבל אני מרגיש שהיא שואבת ממני כל רצון שלי או עשיה שאני נהנה ממנה והיא תמיד תמציא סיבה להגיד למה מה שאני עושה או אוהב הוא פסול.
מה שקורה בסוף הוא שאני מוותר, אני זה שרץ לבקש סליחה כי היא זאת שתמיד בוכה ואז צריך לנחם אותה, אני מרגיש שאני מאבד את עצמי עד כדי כך שאני פשוט מוותר על העקרונות והאני מאמין שלי.
מה עושים במקרה כזה, לא בא לי לאבד אחד את השני.
ד"ר אורן חסון
לחיות באי הסכמות בתפיסות חשובות
⌄
מישהו יקר,
אתה נשוי עם אשה מדהימה, אבל גם לא קלה. אולי פגיעה, שצריכה הסכמות, כדי לוודא שצרכיה מתגשמים, ואולי פגיעה שצריכה הגנה מפני פגיעות אפשרויות באגו הקשורות באי הסכמה איתה.אלא שמצד שני, כאשר אתה הולך אחריה אתה הוא זה שמאבד את הדרך, כי דרכך אחרת. זה בעיה. אני חושב שכדאי שתלכו ליעוץ זוגי למען שניכם. כדי שתלמדו שניכם לחיות בנוח יותר עם דרכים שונות, ועם מתירנות רבה יותר, ועם קבלת השונה. זה לא קל, אבל שניכם זקוקים לזה, כי אחרת תתנגשו זה בזה שוב ושוב.