דינמיקה בזוגיות: מריבות, לחצים ושלום
איילה
מבלבל אותי...
⌄
אורן שלום,אני גרה עם חבר מזה שנה וחצי מתוכם שנה וחצי אנחנו גם ביחד...הוא בן 28 ואני בת 30 , הוא חיזר אחרי בתחילת הקשר נמרצות והיה מאוד נכון לרצות אותי גם כשהדבר לא היה תמיד פשוט, אני הייתי לא הכי בטוחה לגביי הרגשות שלי כלפיו, בתחילה הרגשתי המון ואט אט הכרתי אותו יותר ודברים באישיות שלו לא כל כך מצאו חן בעיניי. זיהיתי שם המון ציניות ואדישות אבל כלפיי הוא היה הכי חמים בעולם, מאוד שם עבורי ובאמת השתדל. לאחרונה אני מרגישה יותר ויותר שפתאום"ידו על העליונה" כלומר מאז שאני שם יותר הוא פחות- יש ימים שהוא מאוד חם ויש ימים שהוא מתרחק מאוד עד כידי אדישות מוחלטת כלפיי ואטימות- אם אני מנסה לדבר איתו על זה הוא מגיב בחוסר הקשבה, חשק להקשיב או אמפטיה. והרבה פעמים הוא אומר שהוא לא מבין מה אני רוצה ממנו בכלל...אני מאוד מתוסכלת אז אני מתחילה להתעצבן ואז אנחנו גם לא מדברים- בדיוק כמו מה שקרה לפני שעה ולכן אני כותבת..אני מרגישה פחד שמה שקרה לי עד היום בכל המערכות ילסים האחרות הוא סימפטום ידוע מראש ומתרחש גם כעת. מה שקורה הוא שאני בהתחלה מאוהבת בסינכרון מוחלט עם הצד השני, לאט לאט אני מרגישה פחות והצד השני משתדל מאוד להשאיר אותי בתמונה- גם כשלפעמים אני רוצה לעזוב בתחילת הקשר מתוך ידיעה שזה לא יעבוד ואז אני נשארת עם הזמן מפתחת רגש ותלות ואיך שזה קורה כמה "מפתיע" הצד השני מאבד מהרגש מהנחישות ומהרצון לרצות אותי או לאהוב טוטאלית...אני מאוד פגועה עכשיו כי אני פוחדת שזה מה שקורה כרגע והוא פשוט לא מודה בזה- ההתנהגות המנותקת שלו לא הייתה חלק מהמערכת יחסים שלנו עד לחודשים האחרונים, יש לציין שאנחנו מסוג הזוגות שבילו את השנה וחצי הזו בהמון משברים, כעסים ומריבות, אבל הוא תמיד נלחם עליי והצהיר את הרצון שלו לגור איתי ולהתחתן איתי ועכשיו גם אם זה עולה אני מרגישה שמשהו לא רומנטי, כמו זוג שנמצא ביחד כבר 40 שנה ביחד ומשועמם אחד מהשני...כשאני כועסת אני פשוט מתעלמת ממנו , ודווקא עכשיו כשאני מנסה להתקרב אליו הוא מרוחק מה שבטח יגרום לי שוב להתרחק והמעגל כבר ידוע מראש...פתאום הוא לא אוהב שאני מנשקת אותו אצל ההורים שלי, הוא לא אוהב שאני מחבקת אותו בחוץ "זה מפריע לו" ...נכון שכל זה נשמע כאילו הוא מרגיש אליי פחות? מה אני אמורה לעשות כדי לבדוק אם אנ צודקת?
ד"ר אורן חסון
דינמיקה של הצלחה וכישלון
⌄
איילה יקרה,
האמת היא שאני לא יכול לומר לך באופן חד משמעי מה נכון ומה לא. אחרי הכל, היו לכם בשנה וחצי הללו המון משברים, כעסים ומריבות. אז יכול להיות שאולי אתם באמת לא מתאימים, או שפשוט נמאס לו. כלומר, שהוא רצה בך מאד, והיה מוכן לסלוח, לשכוח, לעבור על כל הלחצים שהפעלת עליו (תכף נגיע לזה), עד שהוא החליט שדי. שהוא רוצה שלווה, ושאת זה הוא לא מקבל ממך. אולי זה המצב, וזה מסביר את המגמות. חשבי על זה.ולגבי הלחצים: יכול להיות שכאשר הרגשת פחות, היית מוכנה פחות לוותר, או אמרת לעצמך: טוב, אם כבר להישאר איתו, אז לפחות שהדברים א', ב' ו-ג' יהיו בסדר, ונלחמת עליהם יותר. מה שאולי לא היה קורה לו היית רוצה אותו יותר, או לפחות עם פחות עוצמה. זה יכול ליצור את הדינמיקה שתארת – שאמנם הוא לא מושלם, אבל כאשר ראית שלמרות הלחצים שהפעלת עליו הוא החליט להתמודד ולעמוד במריבות ולהישאר איתך, זה עשה לך משהו. כי הוא הוכיח את אהבתו דרך הקשיים שהוא התמודד איתם. זה אולי גרם לך להתאהב בו בכל זאת. אלא שבשלב זה, יכול להיות שנמאס לו מהמריבות.אני לא יודע, איילה, אם זו אכן היתה הדינמיקה. אבל הדינמיקה שתארתי יכולה ליצור תמונה דומה למה שקורה לך עכשיו, ואולי קרתה לך בעבר. ואז, השאלה היא אם את יכולה לבחון את עצמך, לשחרר במקום שאינו חשוב, וללמוד ליצור תקשורת אחרת במקום שחשוב יותר. ואם צריך, יעוץ זוגי ביחד או לבד, יכול לסייע לך.