התמודדות עם אובדן בטחון חברתי
אנה
זוגיות
⌄
לפני כחודשיים סיימתי קשר של שלוש שנים זה היה קשר קשה והפרידה הייתה קשה עד יותר שמאוד נפגעתי במהלכה אני לא מצליחה לחזור לעצמי אני עושה המון טעויות בחיים שלי בכל תחום כמעט לימודים כסף בקיצור הכל אני מרגישה שאני קורסת לתוך עצמי והכי מתסכל הוא שהטריגר שלי זה שאני לבד עכשיו והביטחון עצמי שלי מאוד נמוך וכל הזמן יש לי הרגשה שאני מפחדת מהכל מבני אדם בעיקר והם לעומתם נראים כאילו הם מתרחקים ממניאני רק רוצה לתפקד פחות או יותר
אלמונית
זוגיות
⌄
לאנה שלום.אני עברתי כמעט את אותה הסיטואציה, רק המערכת היחסים שלי נמשכה שמונה שנים. את אולי מרגישה היום בודדה ולבד, ואולי גם מרגישה שאת מאבדת את העצמך במערבולת של הרגשות הנלווים.את לא צריכה לאבד את העצמך אלא ההפך לקום ולהרים את הראש ולהמשיך הלאה ולהבין שהחיים ממשיכים ולא נגמרו בבגלל אהבה נכזבת, תנסי לעסיק את הראש שלך בדברים אחרים צאי לבלות אם חברים, תלמדי,והכי חשוב אל תאבדי את הבטחון העצמי שלך ותסתכלי קדימה ועל תתני לרגשות שלך לעצור אותך במקום שאת עכשיו.
אנה
זוגיות
⌄
לאלמונית שלוםאני מודעת לכל הדברים, אבל כל פעם שאני מנסה להיות בסדר משהו מפיל אותי שוב וזה לא שיש לי כבר רגשות כלפי האקס ממש לא אבל אני מרגישה שאף אחד לא באמת צריך אותי
אנה
זוגיות
⌄
בכל מקרה תודה הייתי גם שד''ר חסון יענה לי
ד"ר אורן חסון
להתחיל לבנות לבד טוב ובטוח
⌄
אנה יקרה,
את מרגישה בעיקר שאיבדת בטחון חברתי. באנלוגיה, זה דומה לאדם שצריך לתת הרצאה לפני קהל, אחרי שההרצאה הקודמת שלו נכשלה לחלוטין, וזכתה לשריקות בוז. נראה לי שאת מרגישה באופן די דומה. אני חושד שגם הגב הכלכלי שלך מצומצם, ולכן את מאבדת בטחון לא רק ביחסים עם אנשים, אלא גם ביכולת שלך לשרוד, מה שמגדיל את תחושת חוסר הודאות שלך לגבי העתיד.הדרך להתגבר היא להרגיע את עצמך, ואת זה אפשר לעשות בדרכים שונות – לוותר לעצמך לזמן מה על קשרים חברתיים חדשים ועל נסיון למצוא בן זוג (לא לדאוג; אמרתי רק לזמן מה!). להסתפק בשיקום עצמי, דרך טלויזיה, סרטים, ספרים או מה שמאפשר לך להתכנס בעצמך ולהרגיש בטוחה ונינוחה. הפגשי מדי פעם עם חברות ובני משפחה שעושים לך טוב, ומבלי להתלונן. דברי איתם על הדברים שאת עושה, ולא על הדברים שחסרים לך. מדיטציה היא גם כן כלי מעניין להרגיש בעזרתו טוב עם עצמך, אם מתאים לך (ואני מדבר על האמצעי, לא על הפילוסופיה שמאחוריו). התחילי לפתח קשרים חדשים, בהדרגה, רק אחרי שתמצאי קצת יותר שלווה עם עצמך.אני יודע שלפעמים זה קשה, כי את רוצה שהדברים יהיו טובים כבר עכשיו. אם זה באמת קשה לך, החלטה ברורה מראש שזה מה שאת הולכת לעשות, ולוח זמנים לשיקום, ייקלו עלייך.