התאהבות בגבר נשוי - מה לעשות?

תאריך פנייה: 03.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ענת
להתאהב בגבר נשוי זה עונש או פשע?!
03.04.2006 • 22:20

ד"ר חסון,שלום רב.התאהבתי בגבר נשוי.שנתים מחיי הקדשתי לגבר שבעצם שיקר לי בכוונותיו רציניות כלפיי.הוא מעדי ף להשאר עם אישתו למען הילדים ונמנע מלשנות חייו בשבילינו.סיפרתי לאישתו על כוונותיו להשאר איתה רק בגלל הילדים והיא סילקה אותו מבית,הת קשרה עלי ואמרה שאם היתה יודעת על רגשות עמוקות בינינו לא היתה מתנגדת באכזריות כלפיו כפי שהתנהגה כאשר גילתה על הקשר שלנו פעם ראשונה(היתי הרפתקאה בשבילו-כך אמר לה,לפי דבריו כדי לא לפגוע בה) אלא היתה נותנת לו ללכת מזמן.הוא משנה דעתיו מפעם לפעם,פעם נו תן לי תקוות שנהיה יחד ופעם לוקח אותם.נמעס לי לבכות ולהיות עצובה.אני צעירה,מושכת,עובדת ולומדת.נמעס לי.אני רוצה להיות מאושרת........... עזור לי ללמוד להיות מאושרת.תודה.

ד"ר אורן חסון
בדרך כלל - פשוט לא חכם...
05.04.2006 • 00:10

ענת יקרה,
להתאהב בגבר נשוי זה עונש, רק אם עשית חטא שעליו ההתאהבות האבודה הזו אמורה לכפר (אני מניח שלא תמצאי חטא שעליו מגיע למישהי עונש כזה). בארץ אין חוק נגד ניאוף, ולכן אין מדובר בפשע. אבל בדרך כלל זה מעשה לא נבון. אלא שההליכה לאשתו כדי לדבר איתה היא כבר כניסה לטריטוריה לא שלך. הגבר שהתאהבת בו, אם ירצה, אמור ליידע אותה ולהגיד לה מה קורה איתו. אםהואבוחר בזה. לכן כל כך לא מוצלח להכנס לקשר כזה. אם הוא לא בוחר לומר לה, את צריכה להסיק את המסקנות. מה שעשית הוא לנסות להחליט בשבילו, ולהעמיד אותו במצב נתון כדי להגיע לפתרון שאת רוצה (להיות איתו ללא אשתו).אני לא יודע אם היתה לו כוונה לחיות איתך, ולפי מה שאת כותבת, כנראה שלא. אבל ההליכה לאשתו בודאי מורידה לו את החשק לעשות זאת, כי את מנסה לכפות עליה את רצונך. אני לא חושב שעשית זאת כנקמה בו (ואם כן, אז זה רע לא פחות).הוא "משנה את דעתו" מפעם לפעם, כי כך הוא מצליח למשוך אותך באף (כלומר, הוא לא באמת משנה את דעתו, אבל מצליח לשכנע אותך כאילו שהוא כן). העובדה שזה עובד רק מחזקת אותו להמשיך בזה, כי ככה הוא מצליח לשמור אותך מבלי לאבד את הנישואים שלו. אם את רוצה להיות מאושרת, עזבי אותו. ראי זאת כירידה ברמת האושר, לצורך עלייה. בסופו של דבר תגיעי לרמות גבוהות יותר עם גבר אחר, ופנוי. אלא שנראה לי שהסיבה היחידה שאת חוששת מלעשות זאת היא שאת יודעת שבטווח הקצר תהיי אומללה ממה שאת היום. חשבי לכן על הטווח הארוך, והתעודדי מהטווח הארוך ומכך שאת צעירה, מושכת, עובדת ולומדת. את "שווה", אז התייחסי לעצמך ככזו, וחפשי בן זוג שמגיע לך, ולא בן זוג שמנצל אותך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083