דכאון בן זוג: סיבות ופתרונות
דנה
יחסים עם הבעל
⌄
ד"ר חסון שלום
רב,אני בת 30 ובעלי 31, נשואים שנתיים וביחד 5 שנים.בעלי נמצא כבר חודש בדיכאון עמוק ובשבוע האחרון התחיל שיחות אצל פסיכולוגית בייעוץ ולפני פגישה אצל פסיכיטר על מנת לקבל טיפול תרופתי במקביל.לפני כשבוע ראיתי בפלאפון שלו פירוט שיחות יוצאות ונכנסות של מישהי מהעבודה שלו אשר קטנה ממנו ב- 7 שנים, כמו כן ראיתי הודעה אחת ששלחה לו בשעה מאוד מאוחרת.ככשאלתי אותו מה פשר הדבר אמר לי כי אין כלום ביניהם אלא רק התפרק נפשית. העניין הוא מכיוון שהוא נמצא בדיכאון, לא אכפת לא משום דבר, גם את מה שגיליתי. אני כרגע לא רוצה לריב איתו מכיוון שהוא שרוי במצב לא טוב. אבל מצד שני אני בקונפליקט עם עצמי. מרגישה מאוד פגועה, גם לתמוך בו נפשית וגם לחשוב על מה שהיה ולהבליג, בינתיים. אני לא רוצה להגיע למצב שאני לא מאמינה בו כי אם קורה דבר כזה אין לי מה לעשות עם אותו אדם אבל אני מאוד אוהבת אותו. למרות שנשבע לי כי לא היה כלום ביניהם.(יש לציין כי לאחר אותו יום אני לא רואה שיחות שלהם בפלאפון שלו.כששאלתי אותו אם הוא אמר לה שגיליתי הוא אמר לי שלא, בכל זאת מפריע לי מאוד שעדיין הם באותה עבודה ורואים אחד את השני כל יום.אני רוצה לציין שבאינטרנט הוא יצר קשר עם כמה נשים אבל לא נפגש איתן אלא רק בהתכתבויות והוא מייעץ להן הרבה ורושם להם משפטים שכלל לא מוצאים חן בעיני (לא משפטי סקס)ד"ר שאמח מאוד לקבל חוות דעתך ומצטערת על אורך הסיפור.
ד"ר אורן חסון
בעל בדכאון, בטיפול, ובקשרי אינטרנט
⌄
דנה יקרה,
לא כתבת מדוע בן זוגך נמצא בדכאון עמוק. הוא יכול להיות בדכאון בגלל ענייני עבודה, עניין של אבל משפחתי, איבוד עניין בזוגיות איתך, אהבה נכזבת, או סיבה אחרת. כל אחת מהסיבות הללו, דורשת פתרון אחר. כל אחת מהסיבות הללו, יכולה להסביר את הקשר שלו עם אותה אשה באופן אחר. בנוסף לצורך שלו בקשר עם אשה זו, גם קשרים באינטרנט מצביעים על קשר ביניכם שנמצא בקשיים, וזאת מבלי להתייחס לסיבה לכך.הוא כנראה עושה את הדבר הנכון מבחינתו, בהליכה לפסיכולוגית ולפסיכיאטר, אלא שכשהוא שם, אין לך שום שליטה על מה שקורה שם. זהו טיפול אישי ולא טיפול זוגי, ולכן אף אחד לא יכול לערוב לך שהטיפול מיועד לשפר את הקשר איתך באופן כלשהו. אולי כן, אבל גם אולי לא. הטיפול אמור לשפר את ההרגשה שלו ואת היכולת שלו להתמודד, כאשר הזוגיות שלכם היא רק חלק מהאפשרויות שנבחנות. לכן, מבחינתך, היה רצוי להגיע ליעוץ זוגי. או, אם הוא לא רוצה להגיע במקביל ליעוץ זוגי... ואני לא אוהב להגיד את מה שאני אומר... ללכת בעצמך ליעוץ (זוגי! כלומר, שיעסוק קודם כל ביחסים, לא בתרפיה שלך) שיסייע לך להתנהל נכון יותר בזוגיות איתו, ובאופן שייתעל אותו להתנהגות נכונה יותר כלפייך. הסיבה שאני לא אוהב להגיד את זה היא שבמידה מסויימת נוצר מצב שבו כל מטפל משפיע על הזוגיות באופן אחר, ולא מתואם. זה עדיין יכול להיות בסדר ולעבוד טוב יותר מאשר אם לא תלכי ליועץ זוגי (וזה יכול להיות באיצטלא של טיפול רגיל, כמו זה שלו, גם אם הוא יגיד שאת הולכת לשם כי את מקנאה בו, או – וזה עדיף – לומר בגלוי שהגעת למסקנה שאת צריכה ללמוד לעבוד על יחסים, גם אם נראה כאילו את לוקחת את האשמה עלייך).
דנה
בעל בדכאון, בטיפול, ובקשרי אינטרנט
⌄
שלום
ד"רקודם כל תודה על תשובתך המהירה טשנית בעלי בדיכאון משפחתי, לפי הפסיכולוגית שלו כל המשקעים שהיו לו בעבר יוצאים החוצה.יש נתק מוחלט עם כמה מהאחים והאמא ואני עומדים לעזוב מקום שהוא גדל בו מילדות ומכל זה נבע הדיכאון.ועכשיו שוב לשאלתי יש קשר לבחורה? או ליחסים שלנו?תודה מראשדנה
ד"ר אורן חסון
הוא היחיד שיודע.
⌄
דנה יקרה,
אני לא יכול לדעת. הוא היחיד שיודע, ושיכול לתת תשובות על כך. אבל עצם העובדה שהוא מחפש קשרים אחרים אומרת שיש לו בעיה בתקשורת איתך.