התמודדות עם אהבה בלתי אפשרית
צעיר
לא מצליח להתנתק מהאקסית
⌄
שלום,
אני והאקסית (בני 21) הכרנו במשלחת לחו"ל לפני שנתיים, במשך החודשיים של המשלחת היינו יחד כל דקה, ונהננו מכל רגע, הרגשתי כאילו החיים שלי מעולם לא היו טובים יותר. התאהבתי בה והרגשתי כמו שלא הרגשתי מעולם, היא גם אהבה אותי - אבל לא באותה רמה.מאז היינו ביחד כמה חודשים, במהלכם קרו כל מיני דברים מצידה שפגעו מאוד באמון שלי בה והבנתי שהיא לא מרגישה כמוני באותה מידה אז ניסיתי לחתוך את זה כמה פעמים אבל איכשהו כל פעם הייתי חלש מדי והסכמתי לחזור אליה, למרות שבלב תמיד ידעתי שאין לזה סיכוי.אחרי קצת פחות מחצי שנה ביחד החלטנו להפרד ומאז אנחנו לא ביחד. השתדלתי מאוד להתרחק ממנה ולא להיות בקשר אבל היא לא הפסיקה להתקשר ואמרה שהיא יודעת שהכי טוב בשבילי לא לדבר איתה, שהיא מצטערת שהיא מתקשרת כל הזמן אבל היא לא יכולה להיות רחוקה ממני ולא לדבר ולראות אותי. היו שבועות שלא דיברנו ולא היה לנו שום קשר וידעתי שזה הדבר הכי טוב שיכול להיות לי כדי לשכוח אותה אבל עדיין היא לפעמים הייתה מתקשרת, ועכשיו אני יודע בדיעבד שהייתי צריך להיות יותר תקיף ברגע שראיתי שהיא ממשיכה להתקשר.לפני כמה חודשים דיברתי איתה על הנושא ואמרתי לה שממש קשה לי ככה ושאני לא יכול להישאר איתה בקשר של רק 'ידידים' ושאני יודע שמבחינת שנינו לחזור היא לא אופציה, ככה שהדבר היחיד שאפשרי זה ניתוק.מאז הפרידה שנינו יצאנו עם אחרים לא מעט, אצלה היא אומרת לי שעם אף אחד זה לא זה, ואני יודע שאף אחת לא תשתווה אליה, למרות שניסיתי לצאת עם הרבה בנות, בעיקר כדי לנסות להמשיך הלאה בחיים ולהשכיח את האקסית.לאחרונה היא הועברה לשרת בבסיס שלי מה שגורם לנו להתראות לפחות כמה פעמים בשבוע, ובגלל תקופה קשה שעוברת עליה אני מוצא את עצמי איתה הרבה מאוד זמן, לפעמים גם מעבר לשעות העבודה.הרבה פעמים היא אומרת לי שאני הבן אדם שהכי חשוב לה בעולם והכי דואג לה והכי כיף לה איתי והכל - אבל אני יודע שאין בזה שום רגש שהוא מעבר ל'חברי'.אני לא יודע מה לעשות, אני יכול לדבר איתה שוב ולהסביר לה שממש קשה לי עם הקשר איתה ולהתרחק מעט, אבל אנחנו עדיין נתראה כמה פעמים בשבוע בבסיס. יש לנו הרבה חברים משותפים ככה שנאלץ גם להיות באותה חברה ואני יודע שאין סיכוי שבמצב כזה נצליח לא לדבר. עשיתי טעות שלא חתכתי את זה מזמן ושנגררתי עם זה כל כך הרבה, אבל עד היום אני לא מפסיק לחשוב עליה כל הזמן.יש לי פה עוד הרבה לשפוך בנושא אבל אני מרגיש שהבהרתי את הנקודה ושמיותר לחפור יותר מזה.תודה.
ד"ר אורן חסון
לבחור באחת משתי דרכים קשות
⌄
צעיר יקר,
הבהרת את עצמך היטב. ורק בתשובה הקודמת כתבתי "לפעמים אנחנו אוהבים מישהו, ויודעים שאין לזה סיכוי, ולכן מתרחקים ממנו כמו מאש, כי יש שם חום, אבל אנחנו לא רוצים להישרף."אתה עדיין יכול לחתוך, אם אתה רוצה, למרות שלצורך זה צריך להיות בוטה יותר, וחריף יותר, ופוגע יותר. ואני מתאר לעצמי שזה קשה לך, אבל לפעמים הכרחי כשאתה רוצה להגן עצמך.או להיות סבלני, ולהמתין עד שתעבור התקופה שבהם אתם נמצאים בסמיכות. ראה מה עדיף לך על-פי היכולות שלך. לא תמיד יש פתרון פשוט וקל, ולפעמים צריך לבחור באחת מתוך שתי דרכים קשות.
צעיר
לבחור באחת משתי דרכים קשות
⌄
תודה רבה על התשובה,האופצייה השניה לא כל כך אפשרית - בשנתיים הקרובות אנחנו לא נהיה מרוחקים אחד מהשניה.האופציה הראשונה היא האופציה הכי טובה בשבילי, אני יודע וידעתי את זה כבר לפני שנה, אבל היא פשוט לא מעשית, אני לא מצליח לדמיין את עצמי מתעלם ממנה ולא מתייחס אליה, אנחנו מאוד אוהבים אחד את השניה ומאוד קשורים אחד לשניה, אני לא אחזיק מעמד להתעלם ממנה ולראות אותה סובלת ככה, ואני גם יודע שהיא לא תתן לזה לקרות וכל הזמן תבוא לדבר איתי ולבכות לי.אני כבר ממש מיואש מכל הסיפור הזה ולא יודע מה לעשות,תודה רבה רבה על העזרה..
ד"ר אורן חסון
הכוח להיות יותר "רע"
⌄
צעיר יקר,
אני מבין שהיא מוצאת בך משענת, ולא בן זוג. אני גם מבין שהבנת שאין סיכוי לקשר של ממש ביניכם, כי היא לא מספיק מעוניינת בך. כבן זוג, כלומר. אם כל זה נכון, מה שאתה מבין גם, ואולי לא מספיק, זה שהאקסית שלך לא סופרת אותך. היא מרוכזת בעצמה ובצרכים שלה. היא יודעת מהם הצרכים שלך, אבל ממשיכה בכל זאת.אז נכון שאתה צודק. זה בכלל לא פשוט להתנתק, ובעיקר כאשר אתה כן מתחשב בה, ואפילו אם זו התחשבות חד צדדית. כנראה קשה לך להתנתקבגללשאתה מתחשב בה. אבל כמה אפשרויות יש? כרגע, כואב לך יותר להתנתק ממנה מאשר להיות איתה, כנראה בגלל שאתה "ילד טוב" ולא רוצה לפגוע בה. כאשר יכאב לך עוד יותר להיות איתה, אולי אז יהיה לך הכוח לדאוג קצת יותר לעצמך, ולהתנתק.