טיפול רגשי: התמודדות עם אשמה וכישלון

תאריך פנייה: 04.11.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אור
עייפה
04.11.2009 • 10:15

ד"ר אורן חסון שלוםהבחור שסיפרתי לך עליו בנושא המבוכה, סיום, קשר לא קשר ובכן הוא יתקשר אלי אתמול ונזף בי על ה - SMS ששלחתי לו כתבתי את כל מה שאני חושבת מאוד נפגעתי ובסוף אני יצאתי לא בסדר הוא טוען שאני חושבת שהוא כפוי טובה למרות שלא הוא ביקש לסיים את הקשר כולל הקשר עם אמא שלו הוא ביקש שאלך לדרכי ואניח לו כמובן שאני מכבדת אותו ולא אעשה אחרת אבל זה כואב לי כואב מאוד הקשר התנתק בלי שום סיבה מוצדקת והתנהגותו ממש לא רציונאלית יש לציין שאותו אני מאוד אוהבת וזה כואב עשיתי הכל אבל הכל שיהיה לנו טוב בייחד בסוף יצאתי לא בסדר בגלל שהוא נפגע אני מרגישה תמיד מערכות יחסיים שאני תמיד לא בסדר אבל תמיד וזה גורם לי לא להתחיל קשר חדש אם אף אחד כי כל מה שאני עושה יוצא גרוע יצאתי עם בן זוג 12 שנה והיו שם רגעים מאוד עצובים והיום הבחור טוען שאני אשמה וגם עכשיו כשהכרתי את הנוכחי אז הוא טוען שאני אשמה התייעפתי לעשות שעורי בית התעייפתי להבין התעייפתי בנתיים אני מקווה להעתיק את מקום מגוריי חזרה לת"א בתקווה למצוא עבודה אחרת ויציבה אני בת 38 ואין לי שום עניין לבנות יותר מערכת יחסיים תמיד אני נופלת אבל תמיד זה מייאש ומכאיבאנא ייעץ לי איפה אני לא בסדר הצפיות האכזבות זה חלק נורמלי מהתרגשויות חיוביות בחיים או אהפך איפה אני טועה האם לאהוב זה פשע. האם לתת זה פשע אני יודעת למצוא את הגבול אבל מהצד אנשים נגעלים ממני קשה להרחיב בכמה אני יודעת לאהוביש מידה מסויימת אבל זה כבר אותי מאוד מעייף תודהאור

ד"ר אורן חסון
טיפול כדי להתחזק
04.11.2009 • 11:16

אור יקרה,
את אולי מסיקה יותר מדי משני קשרים. לא מעט אנשים, כאשר הם נפגעים, נוטים לפגוע בחזרה, חזק, ובמקום שהכי כואב. רגשי אשם זו נקודה כואבת, וזו נקודה רגישה אצלך. לקיחת האשמה עליך על אי הצלחה של יחסים, היא דבר שקורה, וטבעי, ויותר לנשים, גם אם אינו נכון. העייפות שלך לכן מובנת לי. אני מציע לך, בעקבות כל ההתכתבות שלנו, שאולי כדאי שתקבלי פרופורציות בטיפול. זה יקל עליך, ויאפשר לך להפריד בין עיקר לטפל, ואולי גם להסיר את תחושת האשמה, ולתת לך כיווני חשיבה חדשים ואופטימיות. אם קשה לך כלכלית, את יכולה לנסות דרך קופת חולים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083