התמודדות לאחר פרידה: מאמץ להבנה

תאריך פנייה: 01.07.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימיק
לאחרי חודש של פרידה אחרי 4 שנים ...
01.07.2013 • 09:41

אנחנו 4 שנים יחד אני בן 23 היום היא בת 20אני הייתי האהבה האמיתית הראשונה שלה והמין הראשון שלהאהבנו ממש אחד את השניהבשנה הראשונה לקשר בגדתי בה והיא תפסה אותי על חם....זה פתח לי את העיינים ומאז נתתי לה הכל והקשר ניהיה יפה פי מליון יותריחד עם זאת היום הזה נחרט לה בלב ויצא לה להזכיר אותו אם היינו רבים רבים גדולים....עברנו מאז הרבה יחדכולל נסיעה לחול' לחודש יחד וממש נהנהנו....אחרי שחזרנו מחו'ל עבר שבוע והרגשתי שהיא נייהת טיפה יותר קרה אליי (זה בא בהדרגתיות במשך כמה חודשים)ואז שחפרתי בפנים היא אמרה לי "אני מרגישה שזה לא מה שזה היה פעם"נפרדתי ממנה באותו היום....ואחרי כמה ימים ניסיתי לדבר איתה על חזרה עלמנת לעבוד על הדבריםכי היא אמרה שאנחנו לא מתאימים ואין לה כבר כוחות לנסות לשנות או לתקן עוד.... והיא לא רוצה את זה כבר אבל היא עדיין אוהבת אותיוהיא תמיד אומרת אתה תיהיה ותשאר אהבת חיי....יחד עם זאת היא הייתה נעולה על פרידה ולא רצתה לשמוע אפילו על חזרהאחרי שבועיים... הלא מתאימים הזה השתנה ל"צריכה זמן ורוצה זמן לעצמי לנסות לראות את החיים בלעדייך"ויחד עם זאת גם היה יום שהיא רצתה שנחזור אבל לא דיברתי איתה על זה כי לא רציתי שזה יבוא מוקדם מדי....מאז אותו יום אנחנו מדברים טיפה פחות היא נהפכת לקצת יותר קרה ונייהת פחות עניינית לגבי השיחות שלנו....היום כעבור חודש הצעתי לה שנלך סופשבוע למלון בתור פרודים ונראה איך אנחנו מרגישים אחד ליד השניהההצעה הראשונה הייתה לפני שבועיים שהיא אמרה לא מוחלטוהפעם היא אמרה כן ... אבל זה ממש לא הרגיש בלב שלם.... אפילו טיפה מאולץ....אני לא יודע עם זה הדבר הנכון לעשות....להפסיק את זה פשוט וזהו? או לתת לפגישה הזאת הזדמנות ואז לחתוך.....?אולי החודש הזה של הלא ביחד יגרום לניצוץ חדש?ואם כן... אז לשכב איתה ביום הזה שנפגשאו להתנהג כאילו אנחנו ידידים?

ד"ר אורן חסון
מאמץ להבין ומוכן לשנות
04.07.2013 • 18:52

אנונימיק יקר,
אתם צריכים לעשות את מה שאתם מרגישים. לאחר פרידה יש עליות וירידות, בהתאם למצבי רוח, בהתאם למה שקורה עם יחסים אחרים ועוד (ראה את תשובתי ליעל, שתי שאלות למטה). אבל מצד שני, משהו קרה ביניכם, ואני חושב שאין לך שמץ של מושג מה, או, מה שאולי נכון יותר, יש לך, כי היא אמרה לך במהלך הדרך, אבל אתה לא מבין או לא רוצה להבין. אם אתה רוצה שיהיה לזה סיכוי, היא צריכה אולי לראות שאתה מבין על מה היא מדברת, או לפחות עושה מאמץ להבין ומוכן לשנות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083