התלבטות: קשר מורכב והחלטות

תאריך פנייה: 19.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתלבטת
הזדמנות שנייה
19.10.2006 • 11:30

אנו גרושה כבת 40. לאחרונה מחזר אחריי חבר עמו הפסקתי את הקשר לפני כשנתיים.הקשר ביננו היה קרוב, חם ומפרה, אך הסתיים ב"אקורדים צורמים", מאחר והתגלה כי היה בקשר נוסף (מיני) עם משהי אחרת במקביל אלי לתקופה של כחודשיים. לדבריו לא היה זה קשר משמעותי. הוא הצטער על כך מאוד, לקח את כל האחריות ,אך לא היה בי מקום לסלוח/לשכוח. מפליא אותי שאני לפתע מחכה לשיחות הטלפון איתו ונהנת מהחיזור.אני נמצאת כרגע בקשר וזה שאני מאפשרת לו לחזר אחריו אולי מעידה על טיב הקשר הנוכחי שלי. אין בי כעת את אותו כעס ועלבון אך אני מבתלבטת, האם לדעתך יש מקום לתת הזדמנות שנייה למחזר ?תודה על תשובתך.

ד"ר אורן חסון
החלטות הן הימור
21.10.2006 • 14:22

מתלבטת יקרה,
בן זוגך נפל (במשך חודשיים) בעת שהיה לכם קשר "קרוב, חם ומפרה". אני לא יודע כמה זמן היה הקשר ביניכם עד אז, אבל זה לא נשמע טוב בין אם הקשר ביניכם היה שלושה חודשים, או שנתיים. ואני לא בטוח מה נשמע רע יותר. מצד שני, ייתכן שהוא התעשת, והבין טוב יותר שיש לזה מחיר, והפעם הבאה תהיה רק כאשר הקשר ביניכם, אם יתחדש, יירד בעוצמתו, ולא יהיה כל כך "קרוב חם ומפרה", שאז הפיתוי גדול יותר, ואולי בכלל לא. מצד שני, הקשר הנוכחי הוא לא משהו, והנה גם את מפתחת במקביל קשר אחר. חשבי על המשמעויות הן לגבי הקשר הנוכחי ומה שאת מרגישה כלפיו, והן לגבי הקשר הקודם ומה שהוא הרגיש כלפיו. ובסופו של דבר, החלטות הן תמיד הימור, במצב של ידיעה חלקית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083