הסלמה של ריגושים: ייעוץ זוגי
פגועה
בגידה
⌄
שלום רב,
אני נשואה קרוב ל-10 שנים ויש לנו 2 ילדים קטניםבעלי בשנים האחרונות נוהג להסתכל באתרי סקס באינטרנט לעיתים ולקבל מיילים מחברים עם סרטונים כחולים. הוא מעולם לא הסתיר את זה. כל עוד זה הסתכם בזה לא הפריע לילאחרונה גיליתי שהוא פתח כרטיס באתר הכרויות בשם בדוי, הוא מתכתב עם בחורות, שולח תמונות ומקבל תמונות.בנוסף מחזיק מכשיר פלא' נוסף בו הוא מזדהה בשם שבו הוא מופיע באתר.אני מרגישה שכולי בוערת מבפנים, לא יודעת איך לגשת ולפתוח את הנושא, היות ולכל צעד שהוא עשה יש לו סיפור כיסוי (למשל התמונות שקיבל שמורות בסיפרייה במחשב שלנו ששיייכת בכלל לחבר שלו, כל פעם שנכנס לאתר מוחק את ההיסטוריה, הדמות שלו באתר לא מסגירה אותו) אבל אני בטוחה בהכל!!צריכה עזרה איך לגשת אליו, והאם מדובר רק בפלירטוט,,האם בכלל יש דרך להחזיר את המצב לקדמותו??? או שזוהי תחילתה של סיום מערכת יחסים רצינית?אני ממש מיואשת ויותר מזה רוצה שיידע שאני לא מטומטמת..אני יודעת!!!
ד"ר אורן חסון
הסלמה של ריגושים
⌄
פגועה יקרה,
אף פעם לא היתה לי בעיה עם התבוננות באתרי סקס. פעם זה היה פלייבוי ודומיו. אבל כאן בדיוק קיים ההבדל. עיתון, נשאר כעיתון. באינטרנט, קל מאד להסלים מפיתוי לפיתוי, ולעבור מהתבוננות פסיבית ליצירת קשרים אקטיבית.אם הוא פתח כרטיס, זה לצורך פלירט. ופלירט אינו רק התבוננות בנשים (וגברים) באינטרנט, אלא גם יצירת קשר. התוצאה היא שמידת הסיכון לקשר שלכם רבה לאין ערוך. חשוב לכן שתלכו ליעוץ זוגי. עם זאת, ברור שהוא יציג את הכל, בתחילת תהליך היעוץ הזוגי כפרי דמיונך ההזוי, בדיוק כפי שהוא יעשה זאת איתך, אם אין לך הוכחה חותכת. ולכן את צריכה להיות אמינה כדי לפתוח זאת שם, או לפתוח את זה איתו לבד, אם זה מה שאת בוחרת לעשות.תהליך היעוץ חשוב לא כדי להפסיק אותו מלעשות זאת, אלא כדי להבין את הצרכים, גם את הצורך שלו וגם את הצורך שלך. ללא הבנת הצרכים והקשייםההדדייםשלכם, לא תוכלו לפתור בעיות אם ישנן (וסביר שישנן). ולכן זה תהליך שחשוב בו לא מי אשם ומי לא, אלא איך מתקנים את מה שיש, וגורמים לשניכם להרגיש טוב בקשר הבלעדי שלכם.